|
Recept na Kuřecí křidélka na asijský způsob
Recept na Kuřecí křidélka na asijský způsob je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí křidélka na asijský způsob budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
10 kuřecích křidélek 100 ml sójové omáčky (5 lžic husté sladké + 5 lžic klasické) 1 cibule 2 stroužky česneku 1 lžička mletého zázvoru kousek celé skořice 3 lžíce sezamového oleje 1 lžíce solamylu 1 bobkový list sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí křidélka na asijský způsob
Recept na Kuřecí křidélka na asijský způsob: Křidélka rozdělíme v kloubech na tři části. Dáme vařit dostatečné množství vody, kterou osolíme. Uvedeme k varu, vložíme křidélka a povaříme je 5-10 minut. Vyndáme masitější části, špičky křidélek ponecháme ve vroucí vodě, přidáme bobkový list a necháme vývar táhnout na nejnižší teplotě. Horká křidélka ihned vložíme do misky se sójovou omáčkou a přiklopíme. Necháme nejméně hodinu marinovat, přičemž miskou občas protřepeme a křidélka pootočíme. Mezitím nasekáme cibuli a česnek najemno a troubu předehřejeme na 200°C. V pánvi (nejlépe celokovové, aby se posléze dala vložit do trouby) rozpálíme olej, vložíme okapaná křidélka, opečeme je ze všech stran, přidáme cibuli a česnek, orestujeme a zalijeme zbylou sójovou omáčkou z misky a takovým množstvím vroucího kuřecího vývaru, aby bylo maso téměř ponořené. Přidáme zázvor a celou skořici a vložíme do trouby. Za polévání a otáčení masa pečeme 30-40 minut. Pánev vyndáme, maso vyjmeme a udržujeme teplé. Solamyl rozmícháme v malém množství vody a postupně ho vléváme do pánve s vroucí šťávou, dokud nezhoustne. Podáváme s pečivem, které si strávník namáčí v omáčce.
Poznámka k receptu na Kuřecí křidélka na asijský způsob: Pokrm jsem poprvé ochutnala u kamarádky, získala recept a dnes sama realizovala.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí křidélka na asijský způsob, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 23.11.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 10 kuřecích křidélek 100 ml sójové omáčky (5 lžic husté sladké + 5 lžic klasické) 1 cibule 2 stroužky česneku 1 lžička mletého zázvoru kousek celé skořice 3 lžíce sezamového oleje 1 lžíce solamylu 1 bobkový list sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí křidélka na asijský způsob,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí křidélka na asijský způsob - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí křidélka na asijský způsob
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|