|
Recept na Kuřecí korma
Recept na Kuřecí korma je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí korma budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 kuřecí horní stehna bez kůže a kosti, nakrájené na větší kostky 4 lžíce olivového oleje 1 větší cibule, nakrájená na tenké plátky 2 stroužky česneku, rozdrcené 1 lžička mletého koriandru 1 lžička římského kmínu 1 lžička kurkumy 1 lžička chilli (pro ty, co nemusí ostré, stačí půl) 1/2 lžičky mletého zázvoru 1 lžička mletého kardamonu 150g bílého jogurtu 1 lžíce špaldové mouky 400ml kuřecího vývaru (stačí z dobré kostky) 150 ml smetany (nebo Ramy Creamfine) 1 lžíce citronové šťávy.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí korma
Recept na Kuřecí korma: Jemné kari populární v indických restauracích. Je to voňavé a aromatické jídlo se smetanovou omáčkou. Je dobré s bylinkovou rýží, naan chlebem, mangovým čátný a bylinkovou raitou. Postup: 1 Rozehřejte dvě lžíce oleje v hrnci nebo hluboké teflonové pánvi a opečte kuřecí kousky, dokud nebudou téměř dozlatova po obou stranách. Poté odejměte z hrnce a nechce stranou. 2 Ztlumte teplotu, přidejte zbytek oleje do pánve a osmažte cibulku dozlatova. přidejte všechno koření a nechte jemně rozvinout aroma. Přidejte česnek a postupně vmíchejte jogurt. 3 Mouku rozmíchejte s trochou vývaru v malé misce, až vznikne jemná pasta. Přidejte do pánve i se zbytkem vývaru a přiveďte k varu, míchejte. Až začne vařit, stlumte teplotu a přidejte kuřecí kousky, které odpočívaly vedle. Nechte provařit cca 15 minut na mírném ohni. Míchejte příležitostně. 4 Vmíchejte smetanu a citronovou šťávu a provařte dalších 5 minut před servírováním.
Poznámka k receptu na Kuřecí korma: Jsem ráda,že dříve udělený bodík byl oprávněný Dnes jsem vařila podle tohoto lákavě znějícího receptu a moc jsme si pochutnali.Suroviny jsem dodržela skoro všechny,jen mouka byla hladká a místo práškového chilli jsem nakrájela maličkou chilli papričku.K mletému jsem ještě přidala 4 menší plátečky čerstvého na nudličky nakrájeného zázvoru a použila jsem kuřecí prsa. Přidávám foto a děkuji za príma baštu
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí korma, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Zoriazz
- Datum vložení: 13.04.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 4 kuřecí horní stehna bez kůže a kosti, nakrájené na větší kostky 4 lžíce olivového oleje 1 větší cibule, nakrájená na tenké plátky 2 stroužky česneku, rozdrcené 1 lžička mletého koriandru 1 lžička římského kmínu 1 lžička kurkumy 1 lžička chilli (pro ty, co nemusí ostré, stačí půl) 1/2 lžičky mletého zázvoru 1 lžička mletého kardamonu 150g bílého jogurtu 1 lžíce špaldové mouky 400ml kuřecího vývaru (stačí z dobré kostky) 150 ml smetany (nebo Ramy Creamfine) 1 lžíce citronové šťávy
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí korma,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí korma - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí korma
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|