|
Recept na Kuřecí koláč (Chicken pie)
Recept na Kuřecí koláč (Chicken pie) je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí koláč (Chicken pie) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Masová směs: 500 g kuřecího masa bez kosti 2 velké cibule (jedna do směsi a druhá nahoru na směs) 3 stroužky česneku sterilovaná zelenina (nebo čerstvá, mražená) olivový olej tymián grilovací koření sůl, pepř 1 zakysaná smetana 200 g sýru typu eidam Těsto: 250 - 300 g hladké mouky 170 g másla 90 ml vody sůl vejce.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí koláč (Chicken pie)
Recept na Kuřecí koláč (Chicken pie): Těsto: Do mouky rozkrájíme na drobné kousky máslo, rozklepneme vejce, přilijeme vodu a osolíme. Zpracujeme v pružné těsto, které necháme alespoň hodinu odležet v lednici. Náplň: Na olivovém oleji orestujeme nahrubo nakrájený česnek a cibuli. Až zesklovatí, přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso, které jsme předtím osolili, opepřili a posypali tymiánem a grilovacím kořením. Až je maso téměř hotové, přidáme směs sterilované zeleniny (já použila domáci, něco jako na lečo) a necháme dojít. Směs necháme vychladnout. Další postup: Po vychlazení z těsta odkrojíme asi jednu čtvrtinu. Zbylé tři čtvrtiny vyválíme na kulatý plát dostatečně velký na to, abychom jím vyložily dortovou formu včetně stěn. Do formy vyložené těstem nasypeme masovou směs. Na ni naskládáme nakrájená kolečka cibule, potřeme osolenou a opepřenou zakysanou smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem. Rozválíme zbylou čtvrtinu těsta na kulatý plát tak, aby zakryl dortovou formu, a okraje obou těst stlačíme k sobě. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 30 - 35 minut do zlatova.
Poznámka k receptu na Kuřecí koláč (Chicken pie): Použila jsem klasickou nízkou dortovou formu. I to množství surovin je třeba si "ozkoušet", protože existují různé formy a zapékací mísy či koláčové formy, takže brát to spíš orientačně. Tyto koláče pochází z Anglie a jsou považovány za jedno z nejtypičtějších anglických jídle. Pochází ze středověku, kdy se nádoba z těsta používala pro přenášení jídel a měla též těstové „víčko“. Krom kuřecí náplně se používá i zeleninová, hovězí s ledvinkami, rybí, ale může mít i sladkou formu v podobě jablek či jiného ovoce.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí koláč (Chicken pie), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Morrigen (Monika Fňukalová)
- Datum vložení: 03.01.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Masová směs: 500 g kuřecího masa bez kosti 2 velké cibule (jedna do směsi a druhá nahoru na směs) 3 stroužky česneku sterilovaná zelenina (nebo čerstvá, mražená) olivový olej tymián grilovací koření sůl, pepř 1 zakysaná smetana 200 g sýru typu eidam Těsto: 250 - 300 g hladké mouky 170 g másla 90 ml vody sůl vejce
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí koláč (chicken pie),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí koláč (Chicken pie) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí koláč (Chicken pie)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|