|
Recept na Kuřecí bochánky
Recept na Kuřecí bochánky je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí bochánky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
280ml obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj + voda dle návodu) 225g pšeničné mouky nebělené 200g celozrnné pšeničné mouky 1 lžička soli 1 lžička fruktosy 2 lžíce másla (domácí nebo Jihočeské) 2 lžičky sušeného droždí 1 žloutek 1 lžíce vody sezamová semínka náplň: 2 lžíce oleje 2 lžíce sójové omáčky 3cm zázvorového kořene 1 lžíce medu 250g kuřecích prsou 3 jarní cibulky 1 lžíce čerstvého koriandru sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí bochánky
Recept na Kuřecí bochánky: Na vlažné mléko nasypeme mouku tak, abychom zcela zakryli hladinu. Přidáme sůl, cukr a máslo. Uprostřed mouky uděláme malý důlek a nasypeme droždí. Prohněteme do kompaktního těsta, přikryjeme vlhkou utěrkou a dáme na teplé místo kynout na 30min. Poté těsto promáčkneme, abychom vytlačili nežádoucí plyny. Přikryjeme a necháme další 1hod kynout. Olej smícháme s nastrouhaným zázvorem, sójovou omáčkou a medem. Přidáme nakrájené kuřecí maso a promícháme. Maso nakrájíme na malinké kostičky nebo můžeme i namlít. Nádobu přikryjeme a necháme alespoň 1hod marinovat. Za stálého míchání směs orestujeme na pánvi. Přidáme nakrájenou jarní cibulku a necháme další 2-3min restovat.Vmícháme nasekaný koriandr, ochutíme solí a pepřem. Necháme vychladnout. Těsto vyndáme na vál, jemně prohněteme a rozdělíme na 12 dílů. Každý kousek těsta vyválíme do placky o průměru 10-15cm. Kuřecí směs rozdělíme doprostřed placek. V malé misce rozšleháme žloutek s vodou, potřeme okraje placek a uzavřeme, abychom schovali náplň. Těsto přitiskneme k sobě a položíme spojem dolů na pečící papír. Potřeme zbytkem žloutkové glazury, posypeme sezamem a necháme 30min kynout. Mezitím předehřejeme troubu na 200°C. Pečeme 20-25min do zlatava. Necháme trochu vychladnout na mřížce a podáváme ještě teplé, ale chutné jsou i studené. Místo kuřecí náplně můžete použít třeba šunku se spařeným baby špenátem.
Poznámka k receptu na Kuřecí bochánky: http://dlabemezdrave.cz/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí bochánky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: DlabemeZdrave (Mishka)
- Datum vložení: 03.04.2013
- Počet porcí: 12ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 280ml obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj + voda dle návodu) 225g pšeničné mouky nebělené 200g celozrnné pšeničné mouky 1 lžička soli 1 lžička fruktosy 2 lžíce másla (domácí nebo Jihočeské) 2 lžičky sušeného droždí 1 žloutek 1 lžíce vody sezamová semínka náplň: 2 lžíce oleje 2 lžíce sójové omáčky 3cm zázvorového kořene 1 lžíce medu 250g kuřecích prsou 3 jarní cibulky 1 lžíce čerstvého koriandru sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí bochánky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí bochánky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí bochánky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|