|
Recept na Kuře v zelené chilli-mátovo-koriandrové omáčce
Recept na Kuře v zelené chilli-mátovo-koriandrové omáčce je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuře v zelené chilli-mátovo-koriandrové omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
25g koriandrových lístků se stonky, nahrubo nasekané 25g čerstvého špenátu, nahrubo nasekaného 2,5cm čerstvého zázvoru, nahrubo nakrájeného 3 česnekové stroužky, nahrubo nakrájené 2-3 zelené feferonky, nakrájené nahrubo 15g čerstvých mátových listů 1 a 1/2 lžíce citronové šťávy 85g přírodního jogurtu 4 lžíce slunečnicového oleje 1 velká cibule, nakrájená najemno 700g vykoštěných kuřecích nohou nebo prsní řízky nakrájené na 2,5 cm kostičky 1 lžička mleté kurkumy 1/2 lžičky cukru sůl 1 malé rajče nakrájené na julienne proužky, na ozdobu uvařená rýže basmati k servírování.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuře v zelené chilli-mátovo-koriandrové omáčce
Recept na Kuře v zelené chilli-mátovo-koriandrové omáčce: 1) Dejte do kuchyňského robota nebo mixéru koriandr, špenát, zázvor, česnek, feferonky, mátu, citronovou šťávu a 1/2 lžičky soli a rozmixujte vše na jemnou kaši. Přidejte trochu vody, pokud používáte mixér, aby se v něm mohly otáčet nože. 2) Rozšlehejte jogurt do hladka (jinak se zdrcne) a dejte na stranu. 3) Rozehřejte wok na středně vysokém ohni a poté přidejte olej. Přidejte cibuli a smažte 5-6 minut, často zamíchejte, dokud nezměkne. 4) Přidejte kuře a smažte ho na středně vysokém ohni 2-3 minuty, dokud maso nezbělá. Přidejte kurkumu, cukr a sůl dle chuti a smažte další 2 minuty, poté snižte oheň na střední výkon a přidejte půlku jogurtu. Vařte 1 minutu a přidejte zbytek jogurtu, dokud z jogurtu nevznikne hustá kaše a není vidět olej. 5)Přidejte rozmixované ingredience a vařte 4-5 minut, za stálého míchání. Sundejte z hořáku a ozdobte proužky rajčat. Okamžitě servírujte s rýží.
Poznámka k receptu na Kuře v zelené chilli-mátovo-koriandrové omáčce: Na fotkách je tento recept z poloviční dávky. Kuře jsem podlila a udusila. Místo čerstvého česneku a zázvoru jsem použila mraženou kostku.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuře v zelené chilli-mátovo-koriandrové omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: arrefeena
- Datum vložení: 19.02.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 25g koriandrových lístků se stonky, nahrubo nasekané 25g čerstvého špenátu, nahrubo nasekaného 2,5cm čerstvého zázvoru, nahrubo nakrájeného 3 česnekové stroužky, nahrubo nakrájené 2-3 zelené feferonky, nakrájené nahrubo 15g čerstvých mátových listů 1 a 1/2 lžíce citronové šťávy 85g přírodního jogurtu 4 lžíce slunečnicového oleje 1 velká cibule, nakrájená najemno 700g vykoštěných kuřecích nohou nebo prsní řízky nakrájené na 2,5 cm kostičky 1 lžička mleté kurkumy 1/2 lžičky cukru sůl 1 malé rajče nakrájené na julienne proužky, na ozdobu uvařená rýže basmati k servírování
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuře v zelené chilli-mátovo-koriandrové omáčce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuře v zelené chilli-mátovo-koriandrové omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuře v zelené chilli-mátovo-koriandrové omáčce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|