|
Recept na Kure v pikantni pivni cibuli
Recept na Kure v pikantni pivni cibuli je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kure v pikantni pivni cibuli budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg kurecich kousku (pouzila jsem stehna, ktera jsem v kloubu rozdelila na dve casti a prsni rizky) 800 g cibule 1,5 lzicky sladke papriky 1 lzicka uzene papriky 1/2 lzicky chilli 1 lzicka koreni sumah 1 lzicka mleteho noveho koreni 1/2 lzicky skorice 2 dcl cerneho piva (pouzila jsem nealkoholicke, je sladsi, mene horke - tedy alespon u nas na vychode :o)) 1 bujonova kostka nebo gelovy bujon sul drceny pepr avokadovy nebo olivovy olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kure v pikantni pivni cibuli
Recept na Kure v pikantni pivni cibuli: Kureci kousky omyjeme, osusime, zbavime kuze a ze vsech stran jemne posypeme korenim sumah. Nechame tak 2 hodinky odpocinout. Mezitim si pripravime cibulovy zaklad. Cibuli nakrajime na hrubo a na oleji orestujeme do sklovita. Pridame obe papriky, chilli, nove koreni, skorici a nechame lehce provonet. Zalijeme pivem a pridame bujonovou kostku. Michame do rozpusteni bujonu. Pote odstavime. Na vetsi panvi ze vsech stran rychle osmazime (nechame zatahnout) kureci kousky, pri otaceni posolime. Cibulovy zaklad prendame do nadoby na peceni, pridame osmazene kureci maso a promichame, aby se kousky pekne obalily cibulovou smesi. Do panve, ve ktere jsme smazili kure nalijeme asi 1 dcl vody, promichame, uvolnime vypecky a prilijeme ke kureci smesi. Dle potreby prisolime a posypeme drcenym peprem. Pri 180 stupnich (dolni a horni ohrev) zhruba 90 minut peceme, pricemz smes nekolikrat promichame. Ke konci muzeme na par minutek zapnout gril. Podavame s cim je libo, u nas nejvic chutna s cerstvym chlebem.
Poznámka k receptu na Kure v pikantni pivni cibuli: Pokud nemate sumah, nahradte cerstvou citronovou stavou. Ovsem koreni davam prednost, je skvele i do zeleninovych salatu. Na Topkach mam nekolik receptu na kure na cibuli, tento je zase trochu jiny, pikantnejsi. Doufam, ze nevadi, pokud ano, recept odstranim.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kure v pikantni pivni cibuli, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aisha
- Datum vložení: 14.09.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1 kg kurecich kousku (pouzila jsem stehna, ktera jsem v kloubu rozdelila na dve casti a prsni rizky) 800 g cibule 1,5 lzicky sladke papriky 1 lzicka uzene papriky 1/2 lzicky chilli 1 lzicka koreni sumah 1 lzicka mleteho noveho koreni 1/2 lzicky skorice 2 dcl cerneho piva (pouzila jsem nealkoholicke, je sladsi, mene horke - tedy alespon u nas na vychode :o)) 1 bujonova kostka nebo gelovy bujon sul drceny pepr avokadovy nebo olivovy olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kure v pikantni pivni cibuli,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kure v pikantni pivni cibuli - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kure v pikantni pivni cibuli
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|