|
Recept na Kuře s červeným zelím a br. knedlíkem
Recept na Kuře s červeným zelím a br. knedlíkem je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuře s červeným zelím a br. knedlíkem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 Kuře,500g Červeného sterilovaného zelí, 1,5 Kg. Brambor, 2 hrnky Pol. mouky,2 pol. lžíce Hl. mouky, sůl, kmín, cukr, 1 větší cibule, olej, 200g Špeku ( slaniny ).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuře s červeným zelím a br. knedlíkem
Recept na Kuře s červeným zelím a br. knedlíkem: Kuře naporcujeme, osolíme, vložíme do pekáče a na povrchu pokmínnujeme. Nakonec proložíme špekem a podlejeme vodou. Dáme nezakryté do předehřáté trouby asi na 230 stupňů. Po 15. minutách zakrejeme pekáček alobalem. Necháme asi půl hod. péci a potom opět odkrejeme. Pečeme do ztmavnutí. Zelí dáme do hrnce s trochou vody a jemně pokmínujeme. Dusíme cca 1 hod. do změknutí. Nakrájíme cibuli a jemně podusíme na oleji do voňava. Pridáme ji do zelí. Hl. mouku smícháme s trochou vody a uděláme záklechtku. Poté vlejeme do zelí a pořádně promícháme. Vaříme 10. min. Nakonec dochutíme solí a cukrem. Brambory nastrouháme na jemném struhadle, osolíme, vymačkáme z nich vodu, přidáme polhr. mouku a opět dobře promícháme. Uděláme si tužší těsto na knedlíky. Vytvarujeme si polévkovou lžící kulaté knedlíky. Nakonec vložíme do osolené vroucí vody. Vaříme asi půl hodiny.
Poznámka k receptu na Kuře s červeným zelím a br. knedlíkem: Super, vyzkouším právě teď. :) Jen to zelí dělám 20 - 35 minut, a strouhám do něj pak půl jablka a malou bramboru, tím se krásně zahustí, jablíčkem nasládne a jinak brambora není vůbec cítit. :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuře s červeným zelím a br. knedlíkem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Honza a Blanka
- Datum vložení: 17.03.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1 Kuře,500g Červeného sterilovaného zelí, 1,5 Kg. Brambor, 2 hrnky Pol. mouky,2 pol. lžíce Hl. mouky, sůl, kmín, cukr, 1 větší cibule, olej, 200g Špeku ( slaniny )
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuře s červeným zelím a br. knedlíkem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuře s červeným zelím a br. knedlíkem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuře s červeným zelím a br. knedlíkem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|