|
Recept na Krůtí maso s mrkvovo-pomerančovou omáčkou
Recept na Krůtí maso s mrkvovo-pomerančovou omáčkou je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Krůtí maso s mrkvovo-pomerančovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500g krůtích prsou 1 lžice oleje 3 pomeranče 2 mrkve 1 jarní cibulku 1 stroužek česneku kousek zázvoru půl čili papričky 50 ml bílého vína 300 ml drůbežího vývaru 300 ml smetany sůl, pepř, citronová štáva.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krůtí maso s mrkvovo-pomerančovou omáčkou
Recept na Krůtí maso s mrkvovo-pomerančovou omáčkou: 2 pomeranče oloupeme a rozdělíme na měsíčky. Z jednoho pomeranče vymačkáme štávu. Mrkev nastrouháme na hrubo. Cibulku nakrájíme na slabá kolečka. Česnek, zázvor a čili papričku nakrájíme na jemno. Maso na kostičky a dáme na rozpálenou pánev s olejem osmahnout. Maso vyndáme a na pánev dáme osmahnout mrkev, přidáme česnek, cibulku, papričku a zázvor a společně chvilku vše osmahneme. Zalijeme vínem a necháme ho vypařit. Pak přidáme pomerančovou štávu a vývar, necháme trošku podusit, aby nebyla mrkev tak tvrdá. Zalijeme smetanou a povaříme. Poté přidáme zpátky maso a prohřejeme. Ke konci přidáme kousky pomeranče prohřejeme a dochutíme solí, pepřem a citr. štávou. Kdo bude chtít může ještě omáčku trochu zahustit.
Poznámka k receptu na Krůtí maso s mrkvovo-pomerančovou omáčkou: Velmi zajímavá chuť, která stojí za vyzkoušení. Já neměla jarní cibulku, tak jsem dala pórek a čili papričku jsem nedávala, dala jsem červenou papriku
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krůtí maso s mrkvovo-pomerančovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: lemarti (Lenka)
- Datum vložení: 05.08.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 500g krůtích prsou 1 lžice oleje 3 pomeranče 2 mrkve 1 jarní cibulku 1 stroužek česneku kousek zázvoru půl čili papričky 50 ml bílého vína 300 ml drůbežího vývaru 300 ml smetany sůl, pepř, citronová štáva
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krůtí maso s mrkvovo-pomerančovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krůtí maso s mrkvovo-pomerančovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krůtí maso s mrkvovo-pomerančovou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|