RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Krůtí kostky na čerstvém zázvoru

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Krůtí kostky na čerstvém zázvoru, recepty Krůtí kostky na čerstvém zázvoru, Krůtí, kostky, na, čerstvém, zázvoru


Recept na Krůtí kostky na čerstvém zázvoru

Recept na Krůtí kostky na čerstvém zázvoru je zařazen v kategorii pro začátečníky. K přípravě Krůtí kostky na čerstvém zázvoru budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
450 g krůtích stehenních řízků 200 g anglické slaniny vcelku 1 větší cibule 4 tenčí kolečka čerstvého zázvoru ½ masité červené papriky ½ dl bílého vína na marinádu: 1 dc bílého vína 1 pl koření Hungária 2 pl oleje 2 pl sojové omáčky Soy Sauce Indonesia 2 pl prolisovaného čerstvého zázvoru.

Krůtí kostky na čerstvém zázvoru
Zvětšit obrázek

Recept na Krůtí kostky na čerstvém zázvoru

Recept na Krůtí kostky na čerstvém zázvoru:
Čerstvý kořen zázvoru nožíkem oškrábeme od vrchní slupky, kousek odřízneme, nakrájíme na menší kousky a protlačíme lisem na česnek do větší uzavíratelné nádoby. Přidáme všechny zbývající suroviny určené na marinádu a promícháme. Maso opláchneme, nakrájíme na stejně velké kusy, vložíme do marinády, promícháme a necháme nejlépe do druhého dne zavíčkované uležet v lednici. Slaninu nakrájíme na větší kostky, cibuli na půlměsíčky, papriku na větší kusy a z očištěného kořene zázvoru ukrojíme 4tenká kolečka(plátky),které ještě překrájíme na úzké nudličky. Zapneme si troubu na vyhřátí. Kastrol, který se hodí i na pečení v troubě, necháme na sporáku rozehřát, nasucho v něm do růžové barvy osmahneme kostky slaniny, dírkovanou obracečkou vybereme kostky masa z marinády, vložíme na osmahnutou slaninu, promícháme a necháme chvilku zatáhnout. Poté přidáme nakrájenou cibuli se zázvorem, vlijeme všechnu marinádu, vařečkou promícháme a dáme přikryté poklicí do předehřáté trouby na 15minut na nejvyšší stupeň péct. Po 15minutách přidáme nakrájené kousky papriky, podlijeme 1/2dc vína, nožíkem seškrábneme přichycené okraje zpět do šťávy k masu a opět pod poklicí dopékáme již na poloviční výkon trouby ještě 10minut. Podáváme s osmaženými brambory, které jsme si během pečení masa uvařili a na pánvi na troše oleje osmažili.

Poznámka k receptu na Krůtí kostky na čerstvém zázvoru:
Přidávám odkaz na koření Hungáriahttp://www.distribucekoreni.cz/distribucekoreni/es....Pokud nemáme, nic se neděje, jen místo něho do marinády přidáme čtvrt kávové lžičky(kl) soli a čtvrt kl sladké mleté papriky. Krůtí maso lze nahradit i kuřecím, doba pečení bude stejná.Pokud použijeme maso vepřové, doba pečení bude cca 45-50minut. Necháme-li maso marinovat dva dny, nic se nestane. Takto připravené jídlo je velice chutné a pikantní a my jsme si dnes na mé improvizaci opět pochutnali.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krůtí kostky na čerstvém zázvoru, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 19.05.2012
  • Počet porcí: 3
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pro začátečníky
  • Suroviny: 450 g krůtích stehenních řízků 200 g anglické slaniny vcelku 1 větší cibule 4 tenčí kolečka čerstvého zázvoru ½ masité červené papriky ½ dl bílého vína na marinádu: 1 dc bílého vína 1 pl koření Hungária 2 pl oleje 2 pl sojové omáčky Soy Sauce Indonesia 2 pl prolisovaného čerstvého zázvoru
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krůtí kostky na čerstvém zázvoru, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krůtí kostky na čerstvém zázvoru - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krůtí kostky na čerstvém zázvoru

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist