|
Recept na Krůtí kostky na čerstvém zázvoru
Recept na Krůtí kostky na čerstvém zázvoru je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Krůtí kostky na čerstvém zázvoru budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
450 g krůtích stehenních řízků 200 g anglické slaniny vcelku 1 větší cibule 4 tenčí kolečka čerstvého zázvoru ½ masité červené papriky ½ dl bílého vína na marinádu: 1 dc bílého vína 1 pl koření Hungária 2 pl oleje 2 pl sojové omáčky Soy Sauce Indonesia 2 pl prolisovaného čerstvého zázvoru.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krůtí kostky na čerstvém zázvoru
Recept na Krůtí kostky na čerstvém zázvoru: Čerstvý kořen zázvoru nožíkem oškrábeme od vrchní slupky, kousek odřízneme, nakrájíme na menší kousky a protlačíme lisem na česnek do větší uzavíratelné nádoby. Přidáme všechny zbývající suroviny určené na marinádu a promícháme. Maso opláchneme, nakrájíme na stejně velké kusy, vložíme do marinády, promícháme a necháme nejlépe do druhého dne zavíčkované uležet v lednici. Slaninu nakrájíme na větší kostky, cibuli na půlměsíčky, papriku na větší kusy a z očištěného kořene zázvoru ukrojíme 4tenká kolečka(plátky),které ještě překrájíme na úzké nudličky. Zapneme si troubu na vyhřátí. Kastrol, který se hodí i na pečení v troubě, necháme na sporáku rozehřát, nasucho v něm do růžové barvy osmahneme kostky slaniny, dírkovanou obracečkou vybereme kostky masa z marinády, vložíme na osmahnutou slaninu, promícháme a necháme chvilku zatáhnout. Poté přidáme nakrájenou cibuli se zázvorem, vlijeme všechnu marinádu, vařečkou promícháme a dáme přikryté poklicí do předehřáté trouby na 15minut na nejvyšší stupeň péct. Po 15minutách přidáme nakrájené kousky papriky, podlijeme 1/2dc vína, nožíkem seškrábneme přichycené okraje zpět do šťávy k masu a opět pod poklicí dopékáme již na poloviční výkon trouby ještě 10minut. Podáváme s osmaženými brambory, které jsme si během pečení masa uvařili a na pánvi na troše oleje osmažili.
Poznámka k receptu na Krůtí kostky na čerstvém zázvoru: Přidávám odkaz na koření Hungáriahttp://www.distribucekoreni.cz/distribucekoreni/es....Pokud nemáme, nic se neděje, jen místo něho do marinády přidáme čtvrt kávové lžičky(kl) soli a čtvrt kl sladké mleté papriky. Krůtí maso lze nahradit i kuřecím, doba pečení bude stejná.Pokud použijeme maso vepřové, doba pečení bude cca 45-50minut. Necháme-li maso marinovat dva dny, nic se nestane. Takto připravené jídlo je velice chutné a pikantní a my jsme si dnes na mé improvizaci opět pochutnali.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krůtí kostky na čerstvém zázvoru, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 19.05.2012
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 450 g krůtích stehenních řízků 200 g anglické slaniny vcelku 1 větší cibule 4 tenčí kolečka čerstvého zázvoru ½ masité červené papriky ½ dl bílého vína na marinádu: 1 dc bílého vína 1 pl koření Hungária 2 pl oleje 2 pl sojové omáčky Soy Sauce Indonesia 2 pl prolisovaného čerstvého zázvoru
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krůtí kostky na čerstvém zázvoru,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krůtí kostky na čerstvém zázvoru - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krůtí kostky na čerstvém zázvoru
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|