|
Recept na Krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou
Recept na Krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
asi 250 g drobů z krůty nebo kuřecí drůbky (srdíčka, jatýrka, žaludky) trocha slunečnicového oleje 3 malé cibulky ½ l mléka 5 vajec ½ kg sušených švestek krátce povařených a podélně rozpůlených ¼ kg kaštanů, vařených, loupaných, nahrubo nasekaných 1 lžíce sušeného oregana stroužky z 1 hlavičky česneku, nakrájené na větší kousky 50 ml armagnacu (vinná pálenka) nebo koňaku toustový chléb bez kůrek na zahuštění nádivky sůl a pepř na dochucení 1 krůta (o hmotnosti 3–4 kg).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou
Recept na Krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou: Očištěné drůbky jemně pokrájejte nebo pomelte a na oleji osmahněte s cibulkou do zlatohněda (používáte-li žaludky, napřed je povařte doměkka). Do mléka dejte vejce, švestky, kaštany, oregano, kousky česneku, armagnac a směs drůbků. Postupně přidávejte kousky toustového chleba tak, abyste získali hustou kaši. Nádivku rukama propracujte, osolte a opepřete. Kousíček náplně si osmažte na pánvi a ochutnejte, abyste věděli, zda je vše v pořádku. Pokud ano, naplňte krůtu a otvor zašijte. Troubu předehřejte na 175 stupňů, horkovzdušnou na 155 stupňů. Krůtu potřete olejem, osolte a pečte dvě až čtyři hodiny – obvykle se počítá hodina pečení na kilo váhy. V závěru můžete přepnout na gril, potřít krůtu vypečenou šťávou a prudčeji ožehnout, aby byla zlatohnědá.
Poznámka k receptu na Krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou: Já téměř vždycky přidávám nakrájené ovoce.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: lucie2211
- Datum vložení: 18.03.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: asi 250 g drobů z krůty nebo kuřecí drůbky (srdíčka, jatýrka, žaludky) trocha slunečnicového oleje 3 malé cibulky ½ l mléka 5 vajec ½ kg sušených švestek krátce povařených a podélně rozpůlených ¼ kg kaštanů, vařených, loupaných, nahrubo nasekaných 1 lžíce sušeného oregana stroužky z 1 hlavičky česneku, nakrájené na větší kousky 50 ml armagnacu (vinná pálenka) nebo koňaku toustový chléb bez kůrek na zahuštění nádivky sůl a pepř na dochucení 1 krůta (o hmotnosti 3–4 kg)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|