RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou, recepty Krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou, Krůta, se, švestkovo-kaštanovou, nádivkou


Recept na Krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou

Recept na Krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
asi 250 g drobů z krůty nebo kuřecí drůbky (srdíčka, jatýrka, žaludky) trocha slunečnicového oleje 3 malé cibulky ½ l mléka 5 vajec ½ kg sušených švestek krátce povařených a podélně rozpůlených ¼ kg kaštanů, vařených, loupaných, nahrubo nasekaných 1 lžíce sušeného oregana stroužky z 1 hlavičky česneku, nakrájené na větší kousky 50 ml armagnacu (vinná pálenka) nebo koňaku toustový chléb bez kůrek na zahuštění nádivky sůl a pepř na dochucení 1 krůta (o hmotnosti 3–4 kg).

Krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou
Zvětšit obrázek

Recept na Krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou

Recept na Krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou:
Očištěné drůbky jemně pokrájejte nebo pomelte a na oleji osmahněte s cibulkou do zlatohněda (používáte-li žaludky, napřed je povařte doměkka). Do mléka dejte vejce, švestky, kaštany, oregano, kousky česneku, armagnac a směs drůbků. Postupně přidávejte kousky toustového chleba tak, abyste získali hustou kaši. Nádivku rukama propracujte, osolte a opepřete. Kousíček náplně si osmažte na pánvi a ochutnejte, abyste věděli, zda je vše v pořádku. Pokud ano, naplňte krůtu a otvor zašijte. Troubu předehřejte na 175 stupňů, horkovzdušnou na 155 stupňů. Krůtu potřete olejem, osolte a pečte dvě až čtyři hodiny – obvykle se počítá hodina pečení na kilo váhy. V závěru můžete přepnout na gril, potřít krůtu vypečenou šťávou a prudčeji ožehnout, aby byla zlatohnědá.

Poznámka k receptu na Krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou:
Já téměř vždycky přidávám nakrájené ovoce.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: lucie2211
  • Datum vložení: 18.03.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: asi 250 g drobů z krůty nebo kuřecí drůbky (srdíčka, jatýrka, žaludky) trocha slunečnicového oleje 3 malé cibulky ½ l mléka 5 vajec ½ kg sušených švestek krátce povařených a podélně rozpůlených ¼ kg kaštanů, vařených, loupaných, nahrubo nasekaných 1 lžíce sušeného oregana stroužky z 1 hlavičky česneku, nakrájené na větší kousky 50 ml armagnacu (vinná pálenka) nebo koňaku toustový chléb bez kůrek na zahuštění nádivky sůl a pepř na dochucení 1 krůta (o hmotnosti 3–4 kg)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist