|
Recept na Krompiruša - závin s bramborami a cibulí
Recept na Krompiruša - závin s bramborami a cibulí je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Krompiruša - závin s bramborami a cibulí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
listové těsto - měla jsem jeden chlazený plát 4 nové brambory 3 menší červené cibule tučná zakysaná smetana máslo - cca 10 dkg sůl, pepř, podravka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krompiruša - závin s bramborami a cibulí
Recept na Krompiruša - závin s bramborami a cibulí: Nejdříve si zapněte troubu na asi 180 st. Brambory nadrobno pokrájejte nebo ještě lépe nahrubo nastrouhejte, stejně tak cibuli. Pokud brambory strouháte na struhadle a ne v robotu, pustí dost vody - trošku vymačkejte. V míse promíchejte se solí a pepřem a troškou podravky - brambory dost berou sůl. Rozpusťe si asi půlku připraveného másla, vymažte zapékací misku a do zbytku vmíchejte dvě lžíce zakysané smetany. Plát těsta překrojte na půl a naplňte bramborovou směsí a pokapejte máslem se zakysankou. Vzniknou vám po zavinutí dva menší "štrůdlíky", které ztvarujte do misky a pokrájejte zbylým máslem. Ve vyhřáté troubě pečte asi 30-40 minut - to uvidíte sami, až těsto zezlátne. Ještě horké polijte z hrníčku asi deckou vody, do které jste vmíchali lžičku podravky - voda se vpije, zasyčí a zvláční těsto. Pak lehce pomažte zakysanou smetanou. Jí se teplé, studené je ale dobré taky.
Poznámka k receptu na Krompiruša - závin s bramborami a cibulí: Jde o tradiční chorvatský recept (krompir - brambora), má mnoho variant, někdo brambory s cibulí napřed dusí na oleji - ale to fakt není nutné, propeče se dobře, někdo používá těsto na baklavu. Já znám tento postup z dob, kdy jsem v Chorvatsku byla "jako doma"
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krompiruša - závin s bramborami a cibulí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: hosta
- Datum vložení: 14.09.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: listové těsto - měla jsem jeden chlazený plát 4 nové brambory 3 menší červené cibule tučná zakysaná smetana máslo - cca 10 dkg sůl, pepř, podravka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krompiruša - závin s bramborami a cibulí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krompiruša - závin s bramborami a cibulí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krompiruša - závin s bramborami a cibulí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|