|
Recept na Krkovička ze selete a brambory s ricottou
Recept na Krkovička ze selete a brambory s ricottou je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Krkovička ze selete a brambory s ricottou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
6 plátků vepřové krkovice s kostí (sele) 2 střední cibule, 1 lžíce hl. mouky mletá červená paprika, drcený kmín, majoránka–od všeho jedná lžička,1 dl slunečnicového oleje, sůl, pepř 250 g čerstvé ricotty, 1 ks jarní cibulky 1 palice čerstvého nového česneku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krkovička ze selete a brambory s ricottou
Recept na Krkovička ze selete a brambory s ricottou: Vepřové krkovičky s kostí vydatně z obou stran potřeme vyrobenou směsí ze soli, pepře, drceného kmínu, majoránky a červené papriky smíchané s 1 dl slunečnicového oleje. Potřené plátky krkovičky necháme uležet v chladu nejlépe do druhého dne. Po uležení maso v pánvi velmi zprudka opečeme z obou stran a přendáme do připraveného pekáče, na jehož dno jsme pokladli na hrubší kusy nakrájené cibule. Podlijeme výpekem z pánve, který předtím podlijeme asi 3 dl horké vody. Pečeme na střední teplotu přikryté cca 60 minut, dokud maso není lahodně měkké a velmi snadno se odděluje od kosti. Poté co je maso již hotové necháme dopéct do barvy bez pokličky asi 10 minut, ale poctivě při tom přeléváme výpekem. Maso vyjmeme a z výpeku a propasírované upečené cibule vytvoříme lahodnou omáčku – není, ji potřeba mnoho slouží jen k dochucení pokrmu – není jeho hlavní částí. Přílohou jsou pečené nové brambory, které si dobře očistíme, lehce povaříme vcelku v osolené vodě asi 10 minut. Následně je překrojíme podélně na půlky a poklademe směsí ricotty do které jsme vmíchali utřený čerstvý nový česnek (celá palice) se solí a trochou na jemno pokrájené mladé cibulky. Klademe vrstvu cca 1,5 cm vysokou a zapékáme na plechu v troubě cca 20 minut. Brambory na talíři ještě posypeme čerstvé pokrájenou zelenou natí mladé cibulky a podléváme na talíři trochou lahodného výpeku.
Poznámka k receptu na Krkovička ze selete a brambory s ricottou: Krása a dobrota+
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krkovička ze selete a brambory s ricottou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 19.07.2011
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 6 plátků vepřové krkovice s kostí (sele) 2 střední cibule, 1 lžíce hl. mouky mletá červená paprika, drcený kmín, majoránka–od všeho jedná lžička,1 dl slunečnicového oleje, sůl, pepř 250 g čerstvé ricotty, 1 ks jarní cibulky 1 palice čerstvého nového česneku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krkovička ze selete a brambory s ricottou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krkovička ze selete a brambory s ricottou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krkovička ze selete a brambory s ricottou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|