|
Recept na Krkovička na žampionech
Recept na Krkovička na žampionech je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Krkovička na žampionech budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
6-8 plátků vepřové krkovičky 500 g čerstvých žampionů 1 cibule 3 stroužky česneku sůl, pepř, kmín hovězí bujon/masox olej 2-3 lžičky plnotučné hořčice voda na podlití + voda a hladká mouka na zahuštění.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krkovička na žampionech
Recept na Krkovička na žampionech: Plátky si po okrajích nařízneme, lehce naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Na pánev nalijeme olej, necháme ho rozpálit. Poté přidáme 1/2 cibule nakrájenou na půlkolečka a 1/2 česneku nakrájeného na plátky. Necháme zeskovatět. Odhrneme stranou či vyjmeme a zprudka osmažíme maso z obou stran, aby se zatáhlo. Přendáme do pekáče, nalijeme i s výpekem. Žampiony očistíme, pokrájíme na plátky. Na oleji zpěníme zbytek cibule a česneku, přidáme houby, podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme, přidáme kmín a chvilinku dusíme - 2-3 minutky. Maso, zatímco se nám žampiony dusí, dáme do vyhřáté trouby na chvíli opéct zhruba při 180°. Podléváme vodou, ve které jsme rozpustili bujon/masox. Maso vyndáme z trouby, posypeme žampiony a vrátíme zpět do trouby. Pečeme zhruba 30 minut při 200° za stálého podlévání vodou- až bude maso měkké. Když je maso měkké, vyndáme z trouby a plátky vyjmeme z pekáče a uchováme v teplu. Dle potřeby do požadovaného množství omáčky si dolijeme výpek vodou. Ochutnáme a dle potřeby dosolíme, opepříme. Do omáčky rozmícháme hořčici a zahustíme. Vrátíme zpět maso a dáme na chvíli (cca 10 min.) zpět do trouby, aby se mouka "zatáhla". Podáváme s libovolnou přílohou.
Poznámka k receptu na Krkovička na žampionech: Tento recept se mi líbí, protože je hezky podrobný a každý by to podle nej zvládnul uvařit. Já osobně bych asi míň zahustila.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krkovička na žampionech, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Montanka
- Datum vložení: 31.05.2012
- Počet porcí: 6-8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 6-8 plátků vepřové krkovičky 500 g čerstvých žampionů 1 cibule 3 stroužky česneku sůl, pepř, kmín hovězí bujon/masox olej 2-3 lžičky plnotučné hořčice voda na podlití + voda a hladká mouka na zahuštění
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krkovička na žampionech,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krkovička na žampionech - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krkovička na žampionech
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|