|
Recept na Krkovice s celerem, připravená v papiňáku
Recept na Krkovice s celerem, připravená v papiňáku je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Krkovice s celerem, připravená v papiňáku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 silnější plátky vepřové krkovice - přibližně po 350g 2 silnější špalíčky kmínového boku - přibližně po 100g 200 g celeru nastrouhaného na hrubých slzičkách 80 g kmínového boku nakrájeného na nudličky 4 vrchovaté lžíce krenexu/křeníku 2 lžíce oleje 1 lžička celého kmínu 3 prolisované stroužky česneku sůl, mletý pepř voda na podlití párátka,nebo kuchyňská niť.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krkovice s celerem, připravená v papiňáku
Recept na Krkovice s celerem, připravená v papiňáku: Plátky masa prořízneme na větší pláty, rozevřeme a nejlépe přes mikroten rozklepeme. Po obou stranách zlehka osolíme a opepříme. Každý plát potřeme krenexem a co zbude, odložíme na později k dochucení šťávy. Potřené pláty masa rovnoměrně posypeme nastrouhaným celerem a celer, který zbude, odložíme stranou. Na posypané pláty masa dáme po špalíčku kmínového boku a zavineme do roládek. Zajistíme párátky a pro udržení hezkého tvaru během dušení můžeme navíc utáhnout nití. Do papiňáku na rozehřátý olej dáme kmín a nudličky boku, který necháme osmahnout do narůžovělé barvy. Přidáme roládky, které necháme prudce ze všech stran zatáhnout. Vše zasypeme zbytkem nastrouhaného celeru, podlijeme 300ml vody a hrnec uzavřeme poklicí. Od doby varu, kdy ubereme plamen na minimum dusíme pod tlakem 30minut. Poté hrnec ochladíme, otevřeme a měkké maso vytáhneme. Do šťávy přidáme zbytek krenexu, prolisovaný česnek a silným varem necháme zredukovat na hustější šťávu. Maso naporcujeme a podáváme se šťávou a vařeným bramborem. Pokud budeme chtít na přílohu rýži, šťávu necháme bez redukce, jen po přidání krenexu a česneku ještě 3minuty provaříme.
Poznámka k receptu na Krkovice s celerem, připravená v papiňáku: Krásně to vypadá, tohle bych si dala a hned teď Lákavé
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krkovice s celerem, připravená v papiňáku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 15.01.2015
- Počet porcí: 3-4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 2 silnější plátky vepřové krkovice - přibližně po 350g 2 silnější špalíčky kmínového boku - přibližně po 100g 200 g celeru nastrouhaného na hrubých slzičkách 80 g kmínového boku nakrájeného na nudličky 4 vrchovaté lžíce krenexu/křeníku 2 lžíce oleje 1 lžička celého kmínu 3 prolisované stroužky česneku sůl, mletý pepř voda na podlití párátka,nebo kuchyňská niť
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krkovice s celerem, připravená v papiňáku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krkovice s celerem, připravená v papiňáku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krkovice s celerem, připravená v papiňáku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|