|
Recept na Krevety po thajsku z dostupných surovin
Recept na Krevety po thajsku z dostupných surovin je zařazen v kategorii mořské plody.
K přípravě Krevety po thajsku z dostupných surovin budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300g předvařených krevet ( kupuji mražené grónské v Makru, cca 200,-Kč/kg) 1 limetka 3 stroužky česneku 1 chilli paprička ( popř. mleté chilli podle chuti) výhonky mungo ( mohou být sterilované) 6 jarních cibulek i s natí 1/2 červené papriky 3cm zázvoru 3PL rybí omáčky 1PL sójové omáčky 1/2PL cukru krupice čerstvý koriandr nebo petrželka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krevety po thajsku z dostupných surovin
Recept na Krevety po thajsku z dostupných surovin: Krevety si vyloupeme ( zbytky si můžeme ponechat na vývar, který použijeme na polévku nebo podlévání). Marinádu si připravíme z rozdrceného česneku, nasekaných bylinek, šťávy z limetky, posekané chilli papričky nebo koření chilli, cukru a rybí omáčky. Krevety marinujeme cca 30 minut. Na pánvi nebo woku rozpálíme 1PL oleje, přidáme nadrobno nakrájený zázvor, na větší kousky pokrájené cibulky, papriku a nakonec výhonky, restujeme nejdéle 5 minut. Vše přendáme do mísy a uchováme teplé. Na pánvi nebo woku si rozpálíme ještě trochu oleje, přidáme krevety bez marinády a minutu prohříváme. Ne příliš dlouho, aby krevety neztvrdly. Přilijeme marinádu, ještě sójovou omáčku a vrátíme ke krevetám zeleninu. Promícháme, dochutíme limetkovou šťávou a posypeme ještě posekanými bylinkami. Podáváme s nudlemi nebo rýží.
Poznámka k receptu na Krevety po thajsku z dostupných surovin: Inspirace z časopisu Apetit
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krevety po thajsku z dostupných surovin, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 1974andrea (Andrea)
- Datum vložení: 13.06.2012
- Počet porcí: 2 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mořské plody
- Suroviny: 300g předvařených krevet ( kupuji mražené grónské v Makru, cca 200,-Kč/kg) 1 limetka 3 stroužky česneku 1 chilli paprička ( popř. mleté chilli podle chuti) výhonky mungo ( mohou být sterilované) 6 jarních cibulek i s natí 1/2 červené papriky 3cm zázvoru 3PL rybí omáčky 1PL sójové omáčky 1/2PL cukru krupice čerstvý koriandr nebo petrželka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krevety po thajsku z dostupných surovin,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krevety po thajsku z dostupných surovin - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krevety po thajsku z dostupných surovin
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|