|
Recept na Krevety na víně
Recept na Krevety na víně je zařazen v kategorii mořské plody.
K přípravě Krevety na víně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400 gramů chlazených krevet, suché bílé víno (já používám Veltlínské)- asi 2 dcl, sůl, pepř, olej..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krevety na víně
Recept na Krevety na víně: Krevety vyloupeme (postup je popsán v poznámce) a omyjeme. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, vhodíme krevety a rychle restujeme. Asi po 2 minutách podlejeme vínem a na nejvyšším stupni restujeme asi minutku. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s rozpečenou bílou bagetkou nakrájenou na kousky (můžeme ji pak namáčet do vzniklého sauce).
Poznámka k receptu na Krevety na víně: Jak oloupat krevety: Krevetu uchopíme za ocasní část těsně za hlavou. Hlavu odlomíme. Prsty otevřeme krunýř a vyloupneme maso z ocasní části. Poslední článek krunýře s ocasní ploutvičkou pro snadnější uchopení a efekt ponecháme. Kreveta se za něj při konzumaci uchopí.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krevety na víně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Ingrid.W (Ingrid Weissmannová)
- Datum vložení: 11.05.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mořské plody
- Suroviny: 400 gramů chlazených krevet, suché bílé víno (já používám Veltlínské)- asi 2 dcl, sůl, pepř, olej.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krevety na víně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krevety na víně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krevety na víně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|