|
Recept na Krémová zeleninová polévka - Mili-juli sabji ka soup
Recept na Krémová zeleninová polévka - Mili-juli sabji ka soup je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Krémová zeleninová polévka - Mili-juli sabji ka soup budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 lžíce ghí, 2 bobkové listy, 1 lžičky mletého koriandru, 1/4 lžičky čertova lejna, 1 1/4 lžičky kurkumy, 1 lžičky mletého zázvoru, 675 g zeleniny, omyté a nakrájené na kostičky, 1,4 l vody, sůl, pepř, 475 ml mléka, 2 lžíce másla, 3 lžíce bílé mouky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krémová zeleninová polévka - Mili-juli sabji ka soup
Recept na Krémová zeleninová polévka - Mili-juli sabji ka soup: V hrnci rozehřejte ghí či máslo. Několik vteřin pražte bobkové listy, koriandr, asafoetidu, zázvor a kurkumu a potom okamžitě přidejte nakrájenou zeleninu. Tu smažte 4 až 5 minut, až se na ní objeví hnědé skvrny. Nyní přidejte vodu, sůl a pepř. Přikryjte a mírně vařte (občas zamíchejte), dokud zelenina nezměkne. Zeleninu můžete buď nechat v kouscích, anebo ji propasírujte na kaši, či rozmixujte v mixéru. Před mixováním odstraňte bobkové listy. Zatímco se zelenina vaří, rozehřejte na středním plameni v malé pánvi máslo. Přidejte mouku a opatrně ji za stálého míchání 1 až 2 minuty pražte, až začne hnědnout. Přidejte horké mléko. Nepřetržitě směs asi 2 minuty míchejte, dokud kašička pěkně nezhoustne. Vmíchejte ji do polévky a zahřejte k varu. Potom podávejte.
Poznámka k receptu na Krémová zeleninová polévka - Mili-juli sabji ka soup: Tato polévka je oblíbená hlavně vegetariány, ale ani masožravci jí nepohrdnou. http://harekrsna.cz/cvs/2008/polevky http://www.food-info.net/cz/products/spices/asafoe...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krémová zeleninová polévka - Mili-juli sabji ka soup, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: evosheek (Ivo)
- Datum vložení: 28.01.2014
- Počet porcí: 4-5 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 3 lžíce ghí, 2 bobkové listy, 1 lžičky mletého koriandru, 1/4 lžičky čertova lejna, 1 1/4 lžičky kurkumy, 1 lžičky mletého zázvoru, 675 g zeleniny, omyté a nakrájené na kostičky, 1,4 l vody, sůl, pepř, 475 ml mléka, 2 lžíce másla, 3 lžíce bílé mouky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krémová zeleninová polévka - mili-juli sabji ka soup,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krémová zeleninová polévka - Mili-juli sabji ka soup - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krémová zeleninová polévka - Mili-juli sabji ka soup
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|