|
Recept na Krémová všehochuť s anglickou slaninou
Recept na Krémová všehochuť s anglickou slaninou je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Krémová všehochuť s anglickou slaninou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 pl sádla 50-100g nakrájené anglické slaniny 1 větší cibule 2 větší mrkve ¼ hlávky kapusty kousek cukety- já jsem měla 20 cm dlouhou 3 větší stroužky prolisovaného česneku 2 kostky zeleninového bujónu 1 kl sladké mleté papriky 1 kl drceného kmínu ½ kl mletého černého pepře ½ nebo celý kelímek (200g) zakysané smetany sůl na dochucení čerstvé nasekané bylinky na ozdobu osmažené kostičky ze 3 rohlíků do polévky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krémová všehochuť s anglickou slaninou
Recept na Krémová všehochuť s anglickou slaninou: Oloupeme si cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na půlměsíčky a ty ještě přepůlíme, česnek prolisujeme. Brambory, mrkev a cuketu oškrábeme, z cukety vydlabeme dužinu se semínky a vše nakrájíme na drobnější kostičky, až na 1/2 mrkve, kterou si nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Kapustu si nakrájíme na širší proužky. Plátky anglické slaniny si nakrájíme nadrobno, v hlubším hrnci na rozehřátém tuku osmažíme a vyndáme stranou na pozdější použití. Do vysmaženého tuku po anglické dáme orestovat cibuli, až začne růžovět, přidáme nastrouhanou mrkev a chvilku zarestujeme, až začne hezky pouštět oranžovou barvu. Pak přidáme všechnu ostatní zeleninu, až na česnek a cuketu, přidáme všechno koření, rozdrobíme bujóny, zalijeme 2 litry vařící vody a pod pokličkou na mírném plameni vaříme 10 minut. Přidáme cuketu a vaříme, až je všechna zelenina měkká na skus. Odstavíme z ohně, asi tak čtvrtinu zeleniny z hrnce vybereme bokem, všechno ostatní ponorným mixerem rozmixujeme, odebranou zeleninu vložíme nazpět a pokud je polévka hodně hustá, naředíme ji dle své představy. Přidáme prolisovaný česnek, dle potřeby dosolíme a podle toho, jakou kdo má polévku rád, můžeme přidat zakysanou smetanu. Já jsem rozdělila na dva díly, jeden byl bez a druhý se zakysankou. Na talíři ozdobíme zelenýma bylinkama, kostičkama osmaženého rohlíku nebo housky a posypeme osmaženou anglickou slaninou.
Poznámka k receptu na Krémová všehochuť s anglickou slaninou: Při pohledu do ledničky mě napadlo, že by z těchto surovin mohla být celkem dobrá polévka- opravdu “byla“, nezbylo:-) Byly chutné obě verze. Trošku jsem si ji vylepšila- měla jsem přes noc namočené sušené hříbky ke kuřeti, tak jsem vyluhovanou hříbkovou vodu tady upotřebila. Polévka dostala krásně voňavý nádech.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krémová všehochuť s anglickou slaninou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 18.11.2011
- Počet porcí: 2,5-3litry
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 1 pl sádla 50-100g nakrájené anglické slaniny 1 větší cibule 2 větší mrkve ¼ hlávky kapusty kousek cukety- já jsem měla 20 cm dlouhou 3 větší stroužky prolisovaného česneku 2 kostky zeleninového bujónu 1 kl sladké mleté papriky 1 kl drceného kmínu ½ kl mletého černého pepře ½ nebo celý kelímek (200g) zakysané smetany sůl na dochucení čerstvé nasekané bylinky na ozdobu osmažené kostičky ze 3 rohlíků do polévky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krémová všehochuť s anglickou slaninou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krémová všehochuť s anglickou slaninou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krémová všehochuť s anglickou slaninou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|