|
Recept na Křehký makový koláč s jablky
Recept na Křehký makový koláč s jablky je zařazen v kategorii moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Křehký makový koláč s jablky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na těsto: 300g hl. mouky, 1KL kypřícího prášku do pečiva, 125g cukru, 1 vanilínový cukr, špetka soli, 1 vejce, 170g změklého másla Na náplň: cca 800g jablek, 50g cukru, trochu skořice, 2 lžíce citrónové šťávy, 100g strouhaných ořechů, 1 vanilkový cukr, 1 balíček makové náplně.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Křehký makový koláč s jablky
Recept na Křehký makový koláč s jablky: Na těsto smícháme mouku s kypř. práškem, oběma cukry a solí. Poté přidáme vejce a máslo a ručně zpracujeme hladké těsto. Třetinu těsta si dáme stranou. Dvěma třetinami těsta vyválíme a vyložíme jimi dortovou formu, vytvoříme okraj cca o výšce 4cm. Makovou náplň připravíme podle návodu (nebo jak jsme zvyklí) a vmícháme vanilínový cukr. Makovou nápň naneseme na těsto. Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, nakrájme je na tenké plátky a promícháme je s cukrem, skořicí, citrónovou šťávou a částí oříšků (pokud jsou jablka hodně tvrdá, podusíme je na mírném plameni 5 minut). Jablečnými plátky pokryjeme makovou náplň a jablka ještě posypeme zbytkem oříšků. Z třetiny těsta, které jsme si dali stranou vyválíme plát a z něj pomocí nože nebo rádla vykrájíme použky cca 1cm široké. Proužky naskládáme na jablečnou nápň do tvaru mřížky. Koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180°C asi 50 min. Před krájením necháme koláč řádně vychladnout! Jinak je dost křehký.
Poznámka k receptu na Křehký makový koláč s jablky: Koláč je trochu pracnější, ale jeho makovo-jablečná chuť je opravdu vynikající. Zdroj: Pečene s láskou 5 od Dr. Oetkera
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Křehký makový koláč s jablky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aanicka (Anna Kubincová)
- Datum vložení: 15.11.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Na těsto: 300g hl. mouky, 1KL kypřícího prášku do pečiva, 125g cukru, 1 vanilínový cukr, špetka soli, 1 vejce, 170g změklého másla Na náplň: cca 800g jablek, 50g cukru, trochu skořice, 2 lžíce citrónové šťávy, 100g strouhaných ořechů, 1 vanilkový cukr, 1 balíček makové náplně
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na křehký makový koláč s jablky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Křehký makový koláč s jablky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Křehký makový koláč s jablky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|