RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Králík s karamelizovanou šalotkou a rybízovou omáčkou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Králík s karamelizovanou šalotkou a rybízovou omáčkou, recepty Králík s karamelizovanou šalotkou a rybízovou omáčkou, Králík, karamelizovanou, šalotkou, rybízovou, omáčkou


Recept na Králík s karamelizovanou šalotkou a rybízovou omáčkou

Recept na Králík s karamelizovanou šalotkou a rybízovou omáčkou je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Králík s karamelizovanou šalotkou a rybízovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 ks králíka ( mlaďoch bude s výhodou ) 150 g uzené slaniny ( měla jsem lopenickou ) 20 šalotek ( já vím,jsou drahé jak sv..:-( ) 4 lžíce polohrubé mouky 250 ml červeného suchého vína 2 lžíce rybízové marmelády ( z červeného nebo černého rybízu ) 1 plátek čerstvédo zázvoru 6x6 cm 3mm silného ( nebo tak nějak přibližně :-)) ) 3 stroužky česneku 10 kuliček černého pepře 2 bobkové listy lžička sušeného rozmarýnu lžička sušeného tymiánu 2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy 100 ml olivového oleje lžíce krupicového cukru sůl podle potřeby.

Králík s karamelizovanou šalotkou a rybízovou omáčkou
Zvětšit obrázek

Recept na Králík s karamelizovanou šalotkou a rybízovou omáčkou

Recept na Králík s karamelizovanou šalotkou a rybízovou omáčkou:
Králíka umyjeme, osušíme, pokud je potřeba i odblaníme, a naporcujeme tak, jak je u každého zvykem. Osolíme a obalíme v mouce. V kastrolu osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme olej a poté vložíme omoučené králičí porce. Smažíme dohněda, z každé strany cca 10 minut. Maso a slaninu vybereme z kastrolu lžící, perforovanou nejlépe. Pokud máme příliš mnoho tuku, tak i tento částečně slijeme. No né do výlevky!!! Necháme si ho, budeme ještě potřebovat!! Šalotky překrájíme na tenká kolečka, česnek na plátky a obé vhodíme do výpeku králičího. Trochu míchnem, šikovnější prohodí jak Jirka Babica ( já to neumím:-( ), přisypeme cukr, osolíme přiměřeně a necháme LEHCE zkaramelizovat. Zalijeme vínem a přidáme všechno koření, bylinky, marmeládu, zbytek toho oleje, slaninové škvarečky, králičí porce, veverku.. jéžiš!!!.. co to melu??? Pěkně to spolu promícháme, masko párkrát obrátíme sem a tam. Do trouby to nyní dáme, pokličkou nezapomeneme kastrol přiklopit. Pečeme pomalu a zvolna, 150 st. by mělo stačit, za cca 90 minutek je masíčko jedna báseň. Kdo chce, těsně před finišem sundá poklici, to pro lepčejší barvici.

Poznámka k receptu na Králík s karamelizovanou šalotkou a rybízovou omáčkou:
Zdroj internet, autor Ivan Vodochodský.. mnou nepatrně upraveno, strávníky to pochváleno... Jo, jaká příloha, ptáte se? To tam Ivánek nepísal :-( My jsme měli cuketové noky http://www.toprecepty.cz/recept/28609-cuketove-nok... tentokrát s přidáním čerstvých majoránkových lístků

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík s karamelizovanou šalotkou a rybízovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: rebeka (Naďa)
  • Datum vložení: 15.10.2012
  • Počet porcí: 4 - 6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: 1 ks králíka ( mlaďoch bude s výhodou ) 150 g uzené slaniny ( měla jsem lopenickou ) 20 šalotek ( já vím,jsou drahé jak sv..:-( ) 4 lžíce polohrubé mouky 250 ml červeného suchého vína 2 lžíce rybízové marmelády ( z červeného nebo černého rybízu ) 1 plátek čerstvédo zázvoru 6x6 cm 3mm silného ( nebo tak nějak přibližně :-)) ) 3 stroužky česneku 10 kuliček černého pepře 2 bobkové listy lžička sušeného rozmarýnu lžička sušeného tymiánu 2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy 100 ml olivového oleje lžíce krupicového cukru sůl podle potřeby
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík s karamelizovanou šalotkou a rybízovou omáčkou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík s karamelizovanou šalotkou a rybízovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík s karamelizovanou šalotkou a rybízovou omáčkou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist