|
Recept na Králík s karamelizovanou šalotkou a rybízovou omáčkou
Recept na Králík s karamelizovanou šalotkou a rybízovou omáčkou je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Králík s karamelizovanou šalotkou a rybízovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 ks králíka ( mlaďoch bude s výhodou ) 150 g uzené slaniny ( měla jsem lopenickou ) 20 šalotek ( já vím,jsou drahé jak sv..:-( ) 4 lžíce polohrubé mouky 250 ml červeného suchého vína 2 lžíce rybízové marmelády ( z červeného nebo černého rybízu ) 1 plátek čerstvédo zázvoru 6x6 cm 3mm silného ( nebo tak nějak přibližně :-)) ) 3 stroužky česneku 10 kuliček černého pepře 2 bobkové listy lžička sušeného rozmarýnu lžička sušeného tymiánu 2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy 100 ml olivového oleje lžíce krupicového cukru sůl podle potřeby.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Králík s karamelizovanou šalotkou a rybízovou omáčkou
Recept na Králík s karamelizovanou šalotkou a rybízovou omáčkou: Králíka umyjeme, osušíme, pokud je potřeba i odblaníme, a naporcujeme tak, jak je u každého zvykem. Osolíme a obalíme v mouce. V kastrolu osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme olej a poté vložíme omoučené králičí porce. Smažíme dohněda, z každé strany cca 10 minut. Maso a slaninu vybereme z kastrolu lžící, perforovanou nejlépe. Pokud máme příliš mnoho tuku, tak i tento částečně slijeme. No né do výlevky!!! Necháme si ho, budeme ještě potřebovat!! Šalotky překrájíme na tenká kolečka, česnek na plátky a obé vhodíme do výpeku králičího. Trochu míchnem, šikovnější prohodí jak Jirka Babica ( já to neumím:-( ), přisypeme cukr, osolíme přiměřeně a necháme LEHCE zkaramelizovat. Zalijeme vínem a přidáme všechno koření, bylinky, marmeládu, zbytek toho oleje, slaninové škvarečky, králičí porce, veverku.. jéžiš!!!.. co to melu??? Pěkně to spolu promícháme, masko párkrát obrátíme sem a tam. Do trouby to nyní dáme, pokličkou nezapomeneme kastrol přiklopit. Pečeme pomalu a zvolna, 150 st. by mělo stačit, za cca 90 minutek je masíčko jedna báseň. Kdo chce, těsně před finišem sundá poklici, to pro lepčejší barvici.
Poznámka k receptu na Králík s karamelizovanou šalotkou a rybízovou omáčkou: Zdroj internet, autor Ivan Vodochodský.. mnou nepatrně upraveno, strávníky to pochváleno... Jo, jaká příloha, ptáte se? To tam Ivánek nepísal :-( My jsme měli cuketové noky http://www.toprecepty.cz/recept/28609-cuketove-nok... tentokrát s přidáním čerstvých majoránkových lístků
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík s karamelizovanou šalotkou a rybízovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 15.10.2012
- Počet porcí: 4 - 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1 ks králíka ( mlaďoch bude s výhodou ) 150 g uzené slaniny ( měla jsem lopenickou ) 20 šalotek ( já vím,jsou drahé jak sv..:-( ) 4 lžíce polohrubé mouky 250 ml červeného suchého vína 2 lžíce rybízové marmelády ( z červeného nebo černého rybízu ) 1 plátek čerstvédo zázvoru 6x6 cm 3mm silného ( nebo tak nějak přibližně :-)) ) 3 stroužky česneku 10 kuliček černého pepře 2 bobkové listy lžička sušeného rozmarýnu lžička sušeného tymiánu 2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy 100 ml olivového oleje lžíce krupicového cukru sůl podle potřeby
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík s karamelizovanou šalotkou a rybízovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík s karamelizovanou šalotkou a rybízovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík s karamelizovanou šalotkou a rybízovou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|