|
Recept na Králík po francouzsku
Recept na Králík po francouzsku je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Králík po francouzsku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 králík, několik plátků vepřového bůčku, 1/2kg cibule, několik plátků másla, 3 bobkové listy, 3-4 hřebíčky, sůl, pepř..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Králík po francouzsku
Recept na Králík po francouzsku: Králičí díly osolíme, opepříme, stejně, jako plátky bůčku. Cibuli nakrájíme na kolečka cca 1/2 cm. Na dno pekáče poklademe bůček, přidáme 3 bobkové listy a několik hřebíčků. Pak na vše navršíme kolečka cibule, abychom bůček téměř zakryli. Cibuli mírně osolíme a poklademe několika plátky másla. Na cibuli položíme díly z králíka a opět navršíme cibuli, kterou osolíme a dáme na ni plátky másla. Maso mírně podlijeme, přiklopíme a pečeme cca 1 a 1/2 hodiny na 180 v předehřáté troubě. Po této době odkryjeme a pečeme tak dlouho-zhruba ještě 1/2 hodiny, až cibule zezlátne. Nezapomínáme během dopékání maso podlévat výpekem.
Poznámka k receptu na Králík po francouzsku: Zdroj-internet. Vynikající, nesuchá, šťavnatá příprava králíka. Já jsem pochopitelně nedělala oběd z celého králíka, ale jen ze dvou dílů. Recept však píšu pro 4 osoby a kdo máte tu možnost, vyzkoušejte. Já jsem včera dostala domácího králíčka a tak jsem hned vyzkoušela recept, který mám dlouho uložený. Je tady jen malinko podobný Králík cibulář od Bahuly, ale domnívám se, že stejný není v žádném případě. Jako přílohu jsem zvolila..http://www.toprecepty.cz/recept/8214-chlupate-kned...od Mirky. Tímto bych jí chtěla moc poděkovat, měly obrovský úspěch:-).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík po francouzsku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jana Remkova
- Datum vložení: 03.03.2013
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1 králík, několik plátků vepřového bůčku, 1/2kg cibule, několik plátků másla, 3 bobkové listy, 3-4 hřebíčky, sůl, pepř.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík po francouzsku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík po francouzsku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík po francouzsku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|