Recept na Králík pečený na zázvoru
Recept na Králík pečený na zázvoru je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Králík pečený na zázvoru budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 králík 150g anglické slaniny 1 cibulka čerstvý zázvor (cca 8cm) sůl voda na podlití.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Králík pečený na zázvoru
Recept na Králík pečený na zázvoru: Králíka den předem umyjeme, naporcujeme a prošpikujene anglickou slaninou nakrájenou na hranolky. Zázvor si oloupeme a nastrouháme na jemno. Porce králíka osolíme, potřeme zázvorem (přidala jsem ještě 1kl sušeného) a uložíme do misky, uzavřeme a necháme do druhého dne v lednici. Cibulku si očistíme, nakrájíme na hrubo. Dáme do pekáče, poklademe porcemi králíka. Podlejeme vodou, asi do třetiny výšky masa. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C hodinu pod poklicí. Přeléváme výpekem a doléváme vodu. Ještě 15-20 minut dopečeme bez poklice.
Poznámka k receptu na Králík pečený na zázvoru: Jako přílohu jsem podávala bramborovou kaši s česnekem, přelitou výpekem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík pečený na zázvoru, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: nofrona (nofrona)
- Datum vložení: 06.03.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1 králík 150g anglické slaniny 1 cibulka čerstvý zázvor (cca 8cm) sůl voda na podlití
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík pečený na zázvoru,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík pečený na zázvoru - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík pečený na zázvoru
|
|