|
Recept na Králík na zázvoru a šalvěji pečený
Recept na Králík na zázvoru a šalvěji pečený je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Králík na zázvoru a šalvěji pečený budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Králík kuchyňsky upravený, špek na špikování, sůl, koření na králičí maso šalvěj čerstvá(sušená) 10 lístků, zázvor 5-6cm silnější kořen, česnek 2 stroužky cibule červená 2ks (může být i půl s obyčejnou 1+1), máslo 50g, bílé víno suché 2dcl (nemusí být), vývar(voda) na podlití, máslo a hladká mouka na moučné máslo na zahuštění..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Králík na zázvoru a šalvěji pečený
Recept na Králík na zázvoru a šalvěji pečený: Králíka rozporcujeme na 6 dílů (2x přední běhy,2x zadní běhy,2xhřbet).Maso lehce prošpikujeme(nemusí se),osolíme a posypeme kořenící směsí.Do pekáčku si vložíme králičí díly masem dolů,přidáme na osminky nakrájenou cibuli (červenou pro její jemnou chuť),očištěný zázvor nakrájený na tenké plátky,česnek,lístky šalvěje a máslo. Pekáček nepřiklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 200°C.Maso necháme tzv. zatáhnout na asi 15min a pak podlijeme teplým vývarem(vodou) přibližně do 2/3 výšky masa a vínem.Pekáček přiklopíme a vložíme zpět do trouby upravené na teplotu 180°C.Pečeme do měkka a dle potřeby mírně podléváme.Asi 10min.před koncem pečení maso obrátíme a necháme ještě chvíli přiklopené péct.Měkké maso vyjmeme na talíř a uložíme do tepla. Šťávu v pekáčku zahustíme moučným máslem,případně moukou rozmíchanou ve studené vodě.-Zahušťujeme jako hustší šťávičku pakliže máme jako přílohu knedlík a nebo jen lehce,pokud je přílohou brambor,nebo rýže.- Šťávu necháme mírně převařit asi 15 min (lze i v troubě),pak dle potřeby dochutíme solí a můžeme přidat kousek prolisovaného (najemno nastrouhaného) zázvoru.Pak vložíme zpět maso a už jen prohřejeme. Jako příloha se hodí knedlíky kynuté i bramborové,rýže,brambory i bram.kaše.
Poznámka k receptu na Králík na zázvoru a šalvěji pečený: Tento recept jsem si vymyslela,protože se mi nechtělo dělat klasiku cibuláče,nebo na smetaně.Králík je díky použitému koření a bylince lehký a chutný a netíží v bříšku.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík na zázvoru a šalvěji pečený, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 23.04.2010
- Počet porcí: 6 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: Králík kuchyňsky upravený, špek na špikování, sůl, koření na králičí maso šalvěj čerstvá(sušená) 10 lístků, zázvor 5-6cm silnější kořen, česnek 2 stroužky cibule červená 2ks (může být i půl s obyčejnou 1+1), máslo 50g, bílé víno suché 2dcl (nemusí být), vývar(voda) na podlití, máslo a hladká mouka na moučné máslo na zahuštění.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík na zázvoru a šalvěji pečený,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík na zázvoru a šalvěji pečený - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík na zázvoru a šalvěji pečený
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|