|
Recept na Králičí filety ve svěží marinádě
Recept na Králičí filety ve svěží marinádě je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Králičí filety ve svěží marinádě budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 králičí filé na osobu, hrst sušených brusinek,2 snítky rozmarýnu, šťáva z pomeranče (viz pozn.),1 KL bílý pepř, kousek slaniny, 1 dcl červeného vína, trochu oleje, 1 zelená paprika, 2 rajčata.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Králičí filety ve svěží marinádě
Recept na Králičí filety ve svěží marinádě: Na marinádu smícháme víno, šťávu z pomeranče, pokrájený rozmarýn a bílý pepř. Králičí filátka podle potřeby očistíme, odblaníme. Naložíme do marinády a necháme alespoň 3 hodiny odležet. Rozpálíme olej a necháme roztavit slaninu. Vložíme maso, opečeme zprudka po obou stranách. Podlijem mírně marinádou a dusíme do měkka. Během dušení poléváme maso výpekem a podle potřeby doplňujeme marinádu, ale jen velmi mírně, maso se musí dusit v trošce tekutiny. Asi po 20 min. vsypeme nakrájenou papriku a rajčata, promícháme a vypneme sporák. necháme asi 10 min.dojít. Dochutíme solí. Šťávu není třeba už zahušťovat, díky brusinkám získá poměrně hustší konzistenci. Podáváme s libovolnou přílohou - v originálním receptu je kuskus, ale určitě může být i rýže, brambory... Zdroj: časopis Diaživot (upraveno)
Poznámka k receptu na Králičí filety ve svěží marinádě: Pomeranč vybereme s tmavorůžovou dužninou - má slupku spíš do žluta než do oranžova, šťáva v něm je příjemně nakysle hořká a s vínem a rozmarýnem dělá báječnou chuť.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králičí filety ve svěží marinádě, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 01.09.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1 králičí filé na osobu, hrst sušených brusinek,2 snítky rozmarýnu, šťáva z pomeranče (viz pozn.),1 KL bílý pepř, kousek slaniny, 1 dcl červeného vína, trochu oleje, 1 zelená paprika, 2 rajčata
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králičí filety ve svěží marinádě,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králičí filety ve svěží marinádě - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králičí filety ve svěží marinádě
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|