|
Recept na Krabi na způsob Padang kuchyně - kepiting Padang
Recept na Krabi na způsob Padang kuchyně - kepiting Padang je zařazen v kategorii mořské plody.
K přípravě Krabi na způsob Padang kuchyně - kepiting Padang budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
živí krabi 2 ks na osobu rostlinný olej 1 větší červená cibule pokrájená jarní cibulky, jemně nasekané 4 stroužky česneku, jemně nasekané 1 cm strouhaného zázvoru 4 lžíce česnekové chilli omáčky 1 lžička mleté červené papriky 2 lžíce rajčatového protlaku ½ lžičky pepře 1 lžička soli 75 ml vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krabi na způsob Padang kuchyně - kepiting Padang
Recept na Krabi na způsob Padang kuchyně - kepiting Padang: Kraby usmrtíme bodnutím zespoda do středu krunýře, umyjeme, odlomíme spodní krunýř, , odstraníme drápy a žábry s vnitřnostmi (to tmavé nebo žluté), rozmačkáme klepeta a nohy kleštěmi. Kraby smažíme v rozpáleném oleji až do vysmažení tekutin a zčervenání krabů. Vyjmeme z pánve a v oleji orestujeme cibuli, česnek do rozvonění, pak přidáme zázvor, chili omáčku, mletou papriku, rajčatový protlak, pepř, sůl a vodu. Za stálého míchání téměř zredukujeme kapalinu, přidáme kraby, nohy a klepeta a krátce provaříme, aby se chutě krabího masa a omáčky spojily. Naaranžujeme kraby na talíři i s krunýřem, zalejeme omáčkou a ozdobíme jarní cibulkou. Jako příloha se podává bílá rýže.
Poznámka k receptu na Krabi na způsob Padang kuchyně - kepiting Padang: Padang je oblast jižní Sumatry, specifická svou ostře kořeněnou kuchyní a také způsobem stolování, kdy je jídelníček často z více než deseti jídel vyrovnán na talířích na stůl před hosta a účtuje se, z kterého talíře ochutná. Pro ty, kdo se zeptají kde sehnat živé kraby, tak tzv. němečtí krabi jsou na: http://www.cerstveryby.cz/Morske-plody/korysi/Krab-nemecky-zivy-600-800g.html, nebo ve speciálních obchodech s rybami a občas v Makru.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krabi na způsob Padang kuchyně - kepiting Padang, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: badak (Vojen Benda)
- Datum vložení: 04.06.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mořské plody
- Suroviny: živí krabi 2 ks na osobu rostlinný olej 1 větší červená cibule pokrájená jarní cibulky, jemně nasekané 4 stroužky česneku, jemně nasekané 1 cm strouhaného zázvoru 4 lžíce česnekové chilli omáčky 1 lžička mleté červené papriky 2 lžíce rajčatového protlaku ½ lžičky pepře 1 lžička soli 75 ml vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krabi na způsob padang kuchyně - kepiting padang,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krabi na způsob Padang kuchyně - kepiting Padang - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krabi na způsob Padang kuchyně - kepiting Padang
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|