RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kotleta na způsob japonského tonkatsu

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kotleta na způsob japonského tonkatsu, recepty Kotleta na způsob japonského tonkatsu, Kotleta, na, způsob, japonského, tonkatsu


Recept na Kotleta na způsob japonského tonkatsu

Recept na Kotleta na způsob japonského tonkatsu je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Kotleta na způsob japonského tonkatsu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 vepřové kotlety sůl pepř 1 malé jablko 1/2 mrkve 2 šalotky (nebo jedna malá cibule) 2 lžíce rajského protlaku 1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru 1 stroužek česneku 1 lžička hnědého cukru 2 lžičky balzamikového octa 50 ml silného červeného vína 3 lžíce tmavé sójové omáčky 2-3 vejce nahrubo mletá strouhanka olej na smažení tonkatsu omáčka na namáčení hotového masa.

Kotleta na způsob japonského tonkatsu
Zvětšit obrázek

Recept na Kotleta na způsob japonského tonkatsu

Recept na Kotleta na způsob japonského tonkatsu:
Mrkev, jablko a zázvor najemno nastrouháme. Šalotku nakrájíme nadrobno a dozlatova ji orestujeme na oleji. Zasypeme hnědým cukrem, necháme zkaramelizovat a zacákneme dvěma lžičkami balzamikového octa, který necháme odpařit. Poté přisypeme nastrouhanou mrkev, jablko, zázvor, utřený česnek, opět orestujeme a zalijeme vínem a sójovou omáčkou. Přidáme rajský protlak a dusíme asi 15 minut. Směs necháme vychladnout a poté jí natřeme na zlehka naklepané, osolené a opepřené kotlety. Necháme marinovat nejméně 24 hodin, z toho část času samostatně rozložené, aby marináda zůstala na mase a jakoby na něm zaschla. Ideální doba marinování jsou dva dny. Plátky s marinádou obalíme v rozšlehaných vejcích a strouhance a uložíme na hodinu do ledničky. Poté smažíme v rozpáleném oleji jako řízky, z obou stran dozlatova. Podáváme nakrájené na proužky, přelité hotovou tonkantsu omáčkou. Přílohou by mohla být ochucená rýže nebo asijské těstoviny, například smažené a pikantní zelný salát.

Poznámka k receptu na Kotleta na způsob japonského tonkatsu:
Jedná se o moji variantu oblíbeného japonského pokrmu a nečiní si žádný nárok ohledně originality původní receptury (tu bohužel neznám). Vycházela jsem z vlastního rozboru chutě kupované marinády, ochutnávky japonského jídla a z několika nalezených receptů na internetu, shodujících se v základních ingrediencích, jinak velmi rozdílných.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kotleta na způsob japonského tonkatsu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Eliza
  • Datum vložení: 24.03.2011
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 4 vepřové kotlety sůl pepř 1 malé jablko 1/2 mrkve 2 šalotky (nebo jedna malá cibule) 2 lžíce rajského protlaku 1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru 1 stroužek česneku 1 lžička hnědého cukru 2 lžičky balzamikového octa 50 ml silného červeného vína 3 lžíce tmavé sójové omáčky 2-3 vejce nahrubo mletá strouhanka olej na smažení tonkatsu omáčka na namáčení hotového masa
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kotleta na způsob japonského tonkatsu, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kotleta na způsob japonského tonkatsu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kotleta na způsob japonského tonkatsu

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist