|
Recept na "Korhely leves"- Opilecká polévka - vyprošťovák
Recept na "Korhely leves"- Opilecká polévka - vyprošťovák je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě "Korhely leves"- Opilecká polévka - vyprošťovák budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g kyslej kapusty/zelí, 200 g pikantnej údenej klobásy madarského typu, 200 g údeného mäsa - ja som mala krkovičku, 125 ml sladkej 33%-nej smotany, 1 veľká cibuľa, 1 veľký strúčik cesnaku, kmín, celé čierne korenie, celé nové korenie, mleté čierne korenie, 3 bobkové listy, 1 PL sladkej mletej červenej papriky, 2 CL pálivej mletej červenej papriky, 2 PL múky, 4 PL oleja, voda, na soľ som nezabudla - nebolo treba soliť, kryštáľový cukor, ocot.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na "Korhely leves"- Opilecká polévka - vyprošťovák
Recept na "Korhely leves"- Opilecká polévka - vyprošťovák: Kapustu - zelí prekrájame, cibuľu pokrájame na jemno, údené mäso na malé kocky a klobásu na kolieska. Kapustu dáme do hrnca aj so šťavou /ja som nepreplachovala/, pridáme údené mäso, klobásu, kmín, čierne a nové korenie, bobkové listy, dolejeme studenou vodou a varíme. Ked je kapusta takmer mäkká, zahustíme zásmažkou z oleja, múky, mletého čierneho korenia, oboch paprík, vody a povaríme ešte 15 minút.Pridáme sladkú smotanu a necháme krátko prebublať, vypneme plameň. Pridáme prelisovaný cesnak, prikryjeme pokrievkou a necháme odstáť. Dochutíme cukrom, octom, ak treba dosolíme. Podávame horúce s krajcom dobrého domáceho chleba. Kto nedáva šľahačku, podáva kyslú smotanu zvlášť v miske a každý si polievku dochutí sám.
Poznámka k receptu na "Korhely leves"- Opilecká polévka - vyprošťovák: Zdroj: starý rodinný recept. Toto sa u nás podávalo ako posledné teplé jedlo nad ránom na svadbách, hlavne na Silvestra a na veľkých rodinných "sešlostech". Polievka je čím staršia, tým lepšia - ale to sa u nás nikdy nestihlo stať. Je veľa variant prípravy, u nás sa zaužíva práve táto.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Korhely leves"- Opilecká polévka - vyprošťovák, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Meszarosovabolya
- Datum vložení: 03.01.2011
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 500 g kyslej kapusty/zelí, 200 g pikantnej údenej klobásy madarského typu, 200 g údeného mäsa - ja som mala krkovičku, 125 ml sladkej 33%-nej smotany, 1 veľká cibuľa, 1 veľký strúčik cesnaku, kmín, celé čierne korenie, celé nové korenie, mleté čierne korenie, 3 bobkové listy, 1 PL sladkej mletej červenej papriky, 2 CL pálivej mletej červenej papriky, 2 PL múky, 4 PL oleja, voda, na soľ som nezabudla - nebolo treba soliť, kryštáľový cukor, ocot
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "korhely leves"- opilecká polévka - vyprošťovák,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Korhely leves"- Opilecká polévka - vyprošťovák - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Korhely leves"- Opilecká polévka - vyprošťovák
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|