|
Recept na Kořeněný slívovo-ostružinový krambl
Recept na Kořeněný slívovo-ostružinový krambl je zařazen v kategorii moučníky - ostatní.
K přípravě Kořeněný slívovo-ostružinový krambl budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg zralých slív (blum, švestek) 1-2 lžíce hnědého cukru (podle kyselosti ovoce) 1 lžíce hladké mouky 2 hvězdičky badyánu 1 lžíčka mleté skořice 1 vanilkový extrakt (sáček) šťáva z půlky citronu (vynechat, pokud je ovoc dost kyselé) 30 dkg ostružin na drobenku: 14 dkg hladké mouky 14 dkg másla, nakrájeného na kostičky 10 dkg hnědého cukru 5 dkg ovesných vloček.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kořeněný slívovo-ostružinový krambl
Recept na Kořeněný slívovo-ostružinový krambl: Nejdříve si připravte drobenku. Mouku a máslo zpracujte v robotu nebo ručně do konzistence vlhkého písku, do mísy přidejte cukr a vločky. Pak vše promíchejte vidličkou, aby vznikla drobenka s většími hrudkami a odložte do chladničky. Předehřejte troubu na 200 st., horkovzdušnou na 180 st. Slívy, cukr, mouku, koření, vanilkový extrakt a citronovou šťávu dejte do lehce máslem vymazané velké zapékací mísy nebo pekáčku (min. 20x30 cm). Zakryjte alobalem a hodinu pečte. Odstraňte alobal, vyjměte badyán, přisypte ostružiny a pak drobenku a vraťte na 20-30 minut do trouby, aby povrch zezlátl. Podávejte horké třeba s vanilkovým krémem nebo zakysanou smetanou, ale i studené je dobré.
Poznámka k receptu na Kořeněný slívovo-ostružinový krambl: Zdroj:podle Apetitu
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kořeněný slívovo-ostružinový krambl, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: hosta
- Datum vložení: 15.10.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní
- Suroviny: 1 kg zralých slív (blum, švestek) 1-2 lžíce hnědého cukru (podle kyselosti ovoce) 1 lžíce hladké mouky 2 hvězdičky badyánu 1 lžíčka mleté skořice 1 vanilkový extrakt (sáček) šťáva z půlky citronu (vynechat, pokud je ovoc dost kyselé) 30 dkg ostružin na drobenku: 14 dkg hladké mouky 14 dkg másla, nakrájeného na kostičky 10 dkg hnědého cukru 5 dkg ovesných vloček
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kořeněný slívovo-ostružinový krambl,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kořeněný slívovo-ostružinový krambl - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kořeněný slívovo-ostružinový krambl
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|