|
Recept na Kořeněný nealko punč
Recept na Kořeněný nealko punč je zařazen v kategorii nápoje.
K přípravě Kořeněný nealko punč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 sáčky šípkového čaje (měla jsem šípek s brusinkou) 700 ml vody 300 ml brusinkového džusu 300 ml pomerančového džusu šťáva z půlky citronu celá skořice 4 hřebíčky 1/2 až 1 kávová lžička koření Data masala ((kardamon, koriandr, zázvor, bílý pepř, skořice, hřebíček) cukr dle chuti.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kořeněný nealko punč
Recept na Kořeněný nealko punč: Sáčky s čajem zalijeme vroucí vodou. Přilijeme oba druhy džusu a šťávu z půlky citronu, přidáme celou skořici, hřebíček a kořenicí směs Data masala (nejlépe do vajíčka na koření nebo prázdného nálevového sáčku na čaj). Přiklopíme pokličkou, přivedeme k varu a vaříme na mírném plameni asi pět minut. Dosladíme dle chuti. Podáváme horké ve skleničkách ozdobených cukrem a plátky ovoce.
Poznámka k receptu na Kořeněný nealko punč: Recept vznikl náhodou, když jsem na narozeninovou oslavu chtěla připravit nějaký horký nealkoholický nápoj. Svařila jsem všechny suroviny kromě koření Data masala. Takto připravený punč byl sice dobrý, ale zdálo se mi, že mu něco chybí. Když jsem procházela zásoby koření, čím bych ho vylepšila, padla mi do ruky směs Data masala, která se používá na přípravu kořeněného indického čaje. Zkusila jsem špetku přidat a výborné pití bylo na světě. Jak večer postupoval, přidávali jsme postupně víc a víc Data masala koření a víc a víc nám to chutnalo. Koření je velmi výrazné, proto doporučuji stejný postup - dát zpočátku málo a postupně přidávat podle chuti. Kdo nemá koření Data masala, může si ho určitě připravit doma smícháním a utlučením uvedených surovin. Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kořeněný nealko punč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: petram
- Datum vložení: 26.02.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Nápoje
- Suroviny: 3 sáčky šípkového čaje (měla jsem šípek s brusinkou) 700 ml vody 300 ml brusinkového džusu 300 ml pomerančového džusu šťáva z půlky citronu celá skořice 4 hřebíčky 1/2 až 1 kávová lžička koření Data masala ((kardamon, koriandr, zázvor, bílý pepř, skořice, hřebíček) cukr dle chuti
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kořeněný nealko punč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kořeněný nealko punč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kořeněný nealko punč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|