|
Recept na Kořeněná mrkvová polévka s rýží, mletým masem a smetanou
Recept na Kořeněná mrkvová polévka s rýží, mletým masem a smetanou je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Kořeněná mrkvová polévka s rýží, mletým masem a smetanou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
5 velkých mrkví (může být i víc) , 1 větší cibule, 2 hrsti rýže(nebo zbylé z předešlého dne), 1 velká hrst mletého masa, 1/2 lžičky zázvoru, 1/2 lžičky koriandru, 1 bobkový list, pepř, 100 ml smetany, zeleninový vývar, celerová nať, plátek másla, sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kořeněná mrkvová polévka s rýží, mletým masem a smetanou
Recept na Kořeněná mrkvová polévka s rýží, mletým masem a smetanou: Cibuli si nakrájíme nadrobno, na másle jí zesklovatíme, přidáme mrkve nakrájené na poloviční plátky a nadrobíme mleté maso, chvíli necháme osmažit a dusit. Pak zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme koření:zázvor, koriandr,bobkový list a pepř a pokud nemáme zbylou rýži, tak dáme 2 hrsti a necháme vařit. Po uvaření všechno promixujeme a kdo chce nechá si pár kousků mrkví na ozdobu, přidáme pokrájenou celerovou nať čerstvou, nebo nadrtíme sušenou a polévku dosolíme dle své chuti. Ještě dáme (pokud máme) uvařenou rýži. Nakonec přilijeme smetanu a ještě chvilku povaříme, polévka je mixováním hustá dost a komu by to nestačilo, může si jí ještě zahustit jíškou.
Poznámka k receptu na Kořeněná mrkvová polévka s rýží, mletým masem a smetanou: Na zahuštění se mohou použít brambory, které také rozmixujeme. Polévka má výbornou a vyváženou chuť a skoro by jste neřekli, že je polévka jen z mrkví. Rozhodla jsem se ji tak uvařit, neboť doma není už jiná zelenina než mrkev-zítra jedeme nakupovat a to už by mě jí nenapadlo uvařit a byla by to docela škoda.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kořeněná mrkvová polévka s rýží, mletým masem a smetanou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 05.05.2012
- Počet porcí: 2 ,5 litru
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 5 velkých mrkví (může být i víc) , 1 větší cibule, 2 hrsti rýže(nebo zbylé z předešlého dne), 1 velká hrst mletého masa, 1/2 lžičky zázvoru, 1/2 lžičky koriandru, 1 bobkový list, pepř, 100 ml smetany, zeleninový vývar, celerová nať, plátek másla, sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kořeněná mrkvová polévka s rýží, mletým masem a smetanou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kořeněná mrkvová polévka s rýží, mletým masem a smetanou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kořeněná mrkvová polévka s rýží, mletým masem a smetanou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|