|
Recept na Korejské kimči ( kvašená národní zdravá pochoutka)
Recept na Korejské kimči ( kvašená národní zdravá pochoutka) je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Korejské kimči ( kvašená národní zdravá pochoutka) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1,2kg pekingského zelí nakrájeného na proužky nebo čtverce cca 5 x 5cm 40g mořské soli 370g jarních cibulek nakrájených na 5cm kousky 49g čerstvého zázvoru ( cca 9cm )nastrouhaného najemno - já jsem dala zázvor nakládaný 10 stroužků česneku utřeného nebo rozmačkaného 30g jemného korejského chilli koření nebo jiného chilli koření 1,5KL krupicového cukru.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Korejské kimči ( kvašená národní zdravá pochoutka)
Recept na Korejské kimči ( kvašená národní zdravá pochoutka): Ve sklenici rozpusťte ve 2 litrech studené vody 30g soli. Zelí nasypte do nejméně 2,5 litrové nádoby z inertního materiálu ( sklo, porcelán , kamenina apod. ) Zalijte osolenou vodou tak aby bylo ponořené. Zatižte talířem a nechte stát při pokojové teplotě, aby začalo pomalu kvasit. Bylo psáno 12 hodin, ale nechala jsem den a půl. Mají se začít objevovat v tekutině bublinky a zelí mírně zkysne, čehož jsem docílila až za uvedenou dobu. Zelí sceďte a nálev uchovejte. V míse smíchejte zelí, jarní cibulky, zázvor, česnek, chilli koření, cukr a zbývající sůl. Přeneste do vymyté sklenice a zalijte lákem až k povrchu zeleniny. Zelenina by se měla zatížit třeba sáčkem s vodou apod. Postavte do místnosti, kde teplota nepřesahuje 20C, aby zfermetovalo ( zkvasilo ). Trvá 4-6 dnů. Po vykvašení uzavřete a uchovejte v lednici. Vydrží zde i 3 měsíce.
Poznámka k receptu na Korejské kimči ( kvašená národní zdravá pochoutka): Základní informace o kimči http://cs.wikipedia.org/wiki/Kim%C4%8Di Zdravotní aspekty: Kimči je bohaté na vitamin A, B1 a B2, vápník, železo a laktobacily. Americký časopis Health jej v roce 2006 zařadil mezi pětici nejzdravějších jídel na světě, a sice proto, že je bohaté na vitaminy, napomáhá trávení a snad i zastavuje rakovinné bujení. Kimči jsou připisovány účinky povzbuzující povzbuzující imunitu, například proti ptačí chřipce. Já jsem připravila variantu podle časopisu Apetit. Snad se dostanu i k tomu, přidat několik pokrmů s jeho využitím. Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Korejské kimči ( kvašená národní zdravá pochoutka), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 1974andrea
- Datum vložení: 16.05.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 1,2kg pekingského zelí nakrájeného na proužky nebo čtverce cca 5 x 5cm 40g mořské soli 370g jarních cibulek nakrájených na 5cm kousky 49g čerstvého zázvoru ( cca 9cm )nastrouhaného najemno - já jsem dala zázvor nakládaný 10 stroužků česneku utřeného nebo rozmačkaného 30g jemného korejského chilli koření nebo jiného chilli koření 1,5KL krupicového cukru
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na korejské kimči ( kvašená národní zdravá pochoutka),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Korejské kimči ( kvašená národní zdravá pochoutka) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Korejské kimči ( kvašená národní zdravá pochoutka)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|