|
Recept na Kolouší kýta na hříbkách a víně
Recept na Kolouší kýta na hříbkách a víně je zařazen v kategorii pomalý hrnec.
K přípravě Kolouší kýta na hříbkách a víně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 kg kýty z koloucha ( měla jsem s kostí ) 4 cibule 200 g kvalitní slaniny dvě hrstě sušených hříbků ( mužské, tedy hrsti, jsou větší, tak... :-))) ) 200 ml suchého červeného vína, já dala Sangiovese 3 vrchovaté lžíce kvalitního másla ( měla jsem domácí ) 2 lžíce olivového oleje lžíce koření Divočina, bez soli a glutamátů ( fy Davídkovo koření ) 500 ml hovězího vývaru 10 kuliček jalovce 10 kuliček černého pepře 5 kuliček nového koření mořská sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kolouší kýta na hříbkách a víně
Recept na Kolouší kýta na hříbkách a víně: Maso omyjeme, pečlivě osušíme, potřeme kořením Divočina a osolíme. V brutvanu nebo jiné, vhodné nádobě, rozpálíme máslo s olejem a maso opékáme ze všech stran asi 10 minut. Poté odložíme do nádoby pomalého hrnce. Ve výpeku si orestujeme slaninu a cibule nakrájené na kostičky. Až je slaninka dovaňava a křupava, cibule dosklovata až zlatova, přihodíme hříbky. Zarestujeme pěkně pospolu s cibulí a špíčkem. Asi po pěti minutách přilijeme víno a necháme odpařit alkohol, což je za cca 5 minut, na plný plyn.. nebo elektriku.. nebo tak. Kuličkové koření uvrhneme do útrob čajítka.. víte, co myslím.. to je takové to vajíčko, do kterého dáváme sypké thééé. Čajítko vložíme do PH. Když se nám vínko zčásti odpařilo, přilijeme vývar a necháme projít varem. Poté celou tuto směs přelijeme k masu do PH. Táhneme pěkně na st. č. I cca 4 hodiny. Doporučuji dělat den před plánovanou konzumací, studené maso se lépe krájí. Máme-li masenko měkké, vyjmeme ho láskyplně z útrob PH a odložíme do chladu. A jdeme na sosík: šťávičku z pod masa si přendáme do rendlíku, pořádně pod ním roztopíme a necháme přejít varem. Dochutíme solí, pokud je to zapotřebí. Tyčovým mixérem rozmixuje dohladka. Idelní přílohou jsou brambrové knedlíky nebo gnocchi.
Poznámka k receptu na Kolouší kýta na hříbkách a víně: Tímto zdravím do Plzně a děkuji za skvostné maso. Tak už jsem dlouho nebyla vychvalována spolustolovníky, jako dnes. P.S. a to čajítko po sobě laskavě ukliďte, vysypte jeho obsah atd.. :-))
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kolouší kýta na hříbkách a víně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 21.01.2013
- Počet porcí: 8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pomalý hrnec
- Suroviny: 2 kg kýty z koloucha ( měla jsem s kostí ) 4 cibule 200 g kvalitní slaniny dvě hrstě sušených hříbků ( mužské, tedy hrsti, jsou větší, tak... :-))) ) 200 ml suchého červeného vína, já dala Sangiovese 3 vrchovaté lžíce kvalitního másla ( měla jsem domácí ) 2 lžíce olivového oleje lžíce koření Divočina, bez soli a glutamátů ( fy Davídkovo koření ) 500 ml hovězího vývaru 10 kuliček jalovce 10 kuliček černého pepře 5 kuliček nového koření mořská sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kolouší kýta na hříbkách a víně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kolouší kýta na hříbkách a víně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kolouší kýta na hříbkách a víně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|