|
Recept na Koláč s nutellovou duší
Recept na Koláč s nutellovou duší je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Koláč s nutellovou duší budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Rozpis níže je na 1 dávku: (dělala jsem ze 2 dávek!, jen Nutelly stejně) 170 g změklého másla 100 g krupicového cukru, nejlépe hnědého 3 vejce 200 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička skořice 4 lžíce mléka 4 lžíce Nutelly 5 dkg nahrubo nasekaných ořechů rybíz nebo jiné kyselejší ovoce.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Koláč s nutellovou duší
Recept na Koláč s nutellovou duší: Máslo, cukr, vejce, mléko, skořici, ořechy, mouku + prášek do pečiva dejte do mísy a vše společně smíchejte vařečkou nebo nejlépe elektrickou metlou cca 1 – 2 min. Téměř všechno těsto vlijte do formy, uhlaďte povrch a nanášejte Nutellu (buď přes igel.sáček, nebo prstem stírejte z malé lžičky malé kopečky). Zalijte opatrně rovnoměrně zbylým těstem a posypte rybízem nebo jiným kyselým ovocem. Pečte: v kulaté formě (já měla Ø 25cm a piškot byl tedy ze 2 dávek po upečení vysoký 7cm) vyložené pečícím papírem. Normální trouba: 180st.C - 1hodina, 10min. Horkovzdušná: 160st.C – 1 hodina, 10min - vyzkoušet propíchnout špejlí, pokud je suchá, je upečeno Pečte raději déle, piškot je vysoký... Po upečení nechat cca 10min. chladnout ve formě. POZN.:Nutellu dávat co nejvýše, má snahu klesat ke dnu:-) Piškot je díky máslu hodně vláčný a skořice,Nutella,ořechy a ovoce mu dávají zajímavou perníkovou chuť:-) Cukru bylo původně v receptu 170g, ale ubrala jsem, protože Nutella je hodně sladká a původně byly 4 lžičky skořice, taktéž jsem ubrala (ale kdo chce, může dělat podle původního receptu)
Poznámka k receptu na Koláč s nutellovou duší: Zdroj: časopis Apetit Bleskový moučník, smícháte vše dohromady...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Koláč s nutellovou duší, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jahoda
- Datum vložení: 27.06.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: Rozpis níže je na 1 dávku: (dělala jsem ze 2 dávek!, jen Nutelly stejně) 170 g změklého másla 100 g krupicového cukru, nejlépe hnědého 3 vejce 200 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička skořice 4 lžíce mléka 4 lžíce Nutelly 5 dkg nahrubo nasekaných ořechů rybíz nebo jiné kyselejší ovoce
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na koláč s nutellovou duší,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Koláč s nutellovou duší - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Koláč s nutellovou duší
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|