|
Recept na Koláč po francouzsku
Recept na Koláč po francouzsku je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Koláč po francouzsku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
těsto: 200 g hladké mouky 100 g másla 100 g práškového cukru 1 vejce špetka soli náplň: 3 vejce 2 lžíce práškového cukru 3-5 cm čerstvého zázvoru, nebo 1 .lžička sušeného 1 lžíce škrobu(solamyl) 250 ml zakysané smetany 1 vanilkový cukr ještě: jakékoliv ovoce čerstvé, nebo kompotované-měla jsem broskve mleté jakékoliv ořechy, kolik kdo chce-nemusí se dávat pár lžic práškového cukru trošku oleje na vytření formy.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Koláč po francouzsku
Recept na Koláč po francouzsku: Nejprve si uděláme těsto, mouku, máslo, cukr, vejce a sůl. Zpracujeme do hroudy, kterou dáme do igelitové folie a aspoň na hodinu ho dáme odpočinout do lednice. Mezi tím si uděláme náplň, že v míse prošleháme vejce se zakysanou smetanou, cukrem, vanilkovým cukrem, solamylem a zázvorem. Pak si formu vytřeme olejem, dáme těsto a pěkně ho namačkáme po celé formě a u stěn dáme výš, aby vznikla miska a náplň nám nevytekla a vylijeme jí po celé ploše. Navrch dáme pokrájené ovoce, broskve na měsíčky a vyskládáme na náplň. Pokud budeme dávat mleté ořechy, tak je smícháme s cukrem a toho dáme jak máme rádi sladké podle sebe.
Poznámka k receptu na Koláč po francouzsku: Koláč jsem upekla dnes pozdě odpoledne a už je tam jenom 1/3 ! Chuť je taková trochu dortová.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Koláč po francouzsku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 09.02.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: těsto: 200 g hladké mouky 100 g másla 100 g práškového cukru 1 vejce špetka soli náplň: 3 vejce 2 lžíce práškového cukru 3-5 cm čerstvého zázvoru, nebo 1 .lžička sušeného 1 lžíce škrobu(solamyl) 250 ml zakysané smetany 1 vanilkový cukr ještě: jakékoliv ovoce čerstvé, nebo kompotované-měla jsem broskve mleté jakékoliv ořechy, kolik kdo chce-nemusí se dávat pár lžic práškového cukru trošku oleje na vytření formy
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na koláč po francouzsku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Koláč po francouzsku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Koláč po francouzsku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|