RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Koláč "na zahřátí"

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Koláč "na zahřátí", recepty Koláč "na zahřátí", Koláč, "na, zahřátí"


Recept na Koláč "na zahřátí"

Recept na Koláč "na zahřátí" je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě Koláč "na zahřátí" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Křehké těsto: 100 g hladké mouky 100 g polohrubé mouky 100 g másla pokojové teploty 1 žloutek 2-3 lžíce studené vody špetka soli Náplň: 2 větší hrušky oloupané na malé kostky 4-5 jablek oloupaných na tenké plátky 1 hrst dětských piškotů podrtit (např. válečkem na těsto) 2 hrsti perníčků podrtit (rozdrobit) 3-4 lžíce přírodního třtinového cukru trochu mleté skořice 50 g másla 3 lžíce meruňkové zavařeniny + l lžíce dobré slivovice.

Koláč
Zvětšit obrázek

Recept na Koláč "na zahřátí"

Recept na Koláč "na zahřátí":
Troubu vyhřát na 200st. Těsto: - Vypracujeme na vále těsto, zabalíme do fólie a dáme na min.1/2hod. odpočinout do ledničky. Toto těsto je bez cukru, tak nemusíme spěchat při zpracování (jako u klasického křehkého těsta), že zteplá a po upečení není tak tvrdé. Náplň: - Mezitím si nakrájíme ovoce a dáme zatím do citrónové vody, aby neztmavlo. Do pečící formy můžeme, ale nemusíme dát pečící papír. Postup: - Těsto vyválíme válečkem na větší formát, než je kulatá forma (Ø 26cm), aby zbylo asi do poloviny stěny formy. Těsto propícháme vidličkou a poklademe ½ podrcených piškotů+perníčků, na to dáme nakrájené hrušky a zasypeme druhou ½ piškotů+perníčků. Nahoru poskládáme plátky jablek. Posypeme třtinovým cukrem, skořicí a poklademe plátky másla. Závěr: - Pečeme při 200st.(horkovzduch 180st.) asi 50min., potom přepneme troubu na gril a necháme ještě 3-5min. pod grilem (HLÍDÁME, protože gril dovede nemile překvapit). Pod grilem třtinový cukr ještě zkaramelizuje a koláč dostane krásnou barvu (pokud ovšem uhlídáte gril!) Ještě horký koláč potřeme meruňkovou zavařeninou, kterou jsme v mikrovlnce rozpustili spolu se slivovicí. Koláč bude možná pro někoho málo sladký, tak je může upečený více pocukrovat(třtinový cukr tak nesladí).

Poznámka k receptu na Koláč "na zahřátí":
Zdroj:Apetitonline(recept je upravený o piškoty+perníčky+hrušky) Zdroj doporučuje použít dobrou slivovici/nejlépe calvados. Kvůli dětem ale můžete použít např. Amaretto. Ale rum naopak v tomto případě vůbec nepatří.Slivovice se bát nemusíte, jen krásně ovoní celý koláč. Vůně začne v mikrovlnce a provoní také kuchyň (začíná proces zahřátí…)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Koláč "na zahřátí", kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: jahoda
  • Datum vložení: 25.12.2010
  • Počet porcí: 1.5 kg
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: Křehké těsto: 100 g hladké mouky 100 g polohrubé mouky 100 g másla pokojové teploty 1 žloutek 2-3 lžíce studené vody špetka soli Náplň: 2 větší hrušky oloupané na malé kostky 4-5 jablek oloupaných na tenké plátky 1 hrst dětských piškotů podrtit (např. válečkem na těsto) 2 hrsti perníčků podrtit (rozdrobit) 3-4 lžíce přírodního třtinového cukru trochu mleté skořice 50 g másla 3 lžíce meruňkové zavařeniny + l lžíce dobré slivovice
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na koláč "na zahřátí", pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Koláč "na zahřátí" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Koláč "na zahřátí"

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist