|
Recept na Koláč "na zahřátí"
Recept na Koláč "na zahřátí" je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Koláč "na zahřátí" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Křehké těsto: 100 g hladké mouky 100 g polohrubé mouky 100 g másla pokojové teploty 1 žloutek 2-3 lžíce studené vody špetka soli Náplň: 2 větší hrušky oloupané na malé kostky 4-5 jablek oloupaných na tenké plátky 1 hrst dětských piškotů podrtit (např. válečkem na těsto) 2 hrsti perníčků podrtit (rozdrobit) 3-4 lžíce přírodního třtinového cukru trochu mleté skořice 50 g másla 3 lžíce meruňkové zavařeniny + l lžíce dobré slivovice.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Koláč "na zahřátí"
Recept na Koláč "na zahřátí": Troubu vyhřát na 200st. Těsto: - Vypracujeme na vále těsto, zabalíme do fólie a dáme na min.1/2hod. odpočinout do ledničky. Toto těsto je bez cukru, tak nemusíme spěchat při zpracování (jako u klasického křehkého těsta), že zteplá a po upečení není tak tvrdé. Náplň: - Mezitím si nakrájíme ovoce a dáme zatím do citrónové vody, aby neztmavlo. Do pečící formy můžeme, ale nemusíme dát pečící papír. Postup: - Těsto vyválíme válečkem na větší formát, než je kulatá forma (Ø 26cm), aby zbylo asi do poloviny stěny formy. Těsto propícháme vidličkou a poklademe ½ podrcených piškotů+perníčků, na to dáme nakrájené hrušky a zasypeme druhou ½ piškotů+perníčků. Nahoru poskládáme plátky jablek. Posypeme třtinovým cukrem, skořicí a poklademe plátky másla. Závěr: - Pečeme při 200st.(horkovzduch 180st.) asi 50min., potom přepneme troubu na gril a necháme ještě 3-5min. pod grilem (HLÍDÁME, protože gril dovede nemile překvapit). Pod grilem třtinový cukr ještě zkaramelizuje a koláč dostane krásnou barvu (pokud ovšem uhlídáte gril!) Ještě horký koláč potřeme meruňkovou zavařeninou, kterou jsme v mikrovlnce rozpustili spolu se slivovicí. Koláč bude možná pro někoho málo sladký, tak je může upečený více pocukrovat(třtinový cukr tak nesladí).
Poznámka k receptu na Koláč "na zahřátí": Zdroj:Apetitonline(recept je upravený o piškoty+perníčky+hrušky) Zdroj doporučuje použít dobrou slivovici/nejlépe calvados. Kvůli dětem ale můžete použít např. Amaretto. Ale rum naopak v tomto případě vůbec nepatří.Slivovice se bát nemusíte, jen krásně ovoní celý koláč. Vůně začne v mikrovlnce a provoní také kuchyň (začíná proces zahřátí…)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Koláč "na zahřátí", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jahoda
- Datum vložení: 25.12.2010
- Počet porcí: 1.5 kg
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Křehké těsto: 100 g hladké mouky 100 g polohrubé mouky 100 g másla pokojové teploty 1 žloutek 2-3 lžíce studené vody špetka soli Náplň: 2 větší hrušky oloupané na malé kostky 4-5 jablek oloupaných na tenké plátky 1 hrst dětských piškotů podrtit (např. válečkem na těsto) 2 hrsti perníčků podrtit (rozdrobit) 3-4 lžíce přírodního třtinového cukru trochu mleté skořice 50 g másla 3 lžíce meruňkové zavařeniny + l lžíce dobré slivovice
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na koláč "na zahřátí",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Koláč "na zahřátí" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Koláč "na zahřátí"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|