|
Recept na Koláč mnoha chutí a vůní
Recept na Koláč mnoha chutí a vůní je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Koláč mnoha chutí a vůní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 vejce 3 hrnky hladké mouky 1 hrnek oleje ½ hrnku moučkového cukru ½ hrnku třtinového hnědého cukru 1 vanilkový cukr 1 ½ lžičky jedlé sody ½ lžičky soli 1 lžička skořice 3 hrnky hrubě strouhaných jablek (asi 4 menší jablka) 1 hrnek strouhaných ořechů 1 hrnek rybízu nebo brusinek 1 hrnek kokosové moučky (2 hodiny předem namočit-celé zalijeme citrónovou vodou) Poleva: ½ hrnku třtinového cukru, 3 lžíce másla, 3 lžíce mléka, 1 lžíce rumu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Koláč mnoha chutí a vůní
Recept na Koláč mnoha chutí a vůní: Nejdříve našleháme sníh z bílků s přidáním špetky soli. Žloutky našleháme s moučkovým cukrem, přidáme olej, třtinový cukr a vanilkový cukr a ještě chvíli zašleháme. Lehce zamícháme strouhaná jablka, rybíz, namočený kokos i s citrónovou vodou a ořechy. Nakonec zlehka přidáme sníh a přes síto mouku smíchanou se skořicí, solí a sodou. Pečeme na 180st. asi 1hodinu. Zatím si připravíme polevu: vše kromě rumu na mírném ohni mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Do hotového zamícháme rum a mícháním pěkně spojíme. Koláč necháme napůl vychládnout a do ještě teplého naděláme špejlí hustě dírky a zalijeme horkou polevou. Povrch rozetřeme kuchyňským štětečkem. Dáme koláč vychladnout, poleva pěkně ztuhne a udělá tenkou glazuru.
Poznámka k receptu na Koláč mnoha chutí a vůní: Pekla jsem na menším plechu 30x22cm, koláč byl vysoký 4,5cm, ale klidně můžete péct na větším plechu, nebo v bábovkové formě. Charakteristika koláče: sníte jeden a chcete druhý:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Koláč mnoha chutí a vůní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jahoda
- Datum vložení: 26.04.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: 3 vejce 3 hrnky hladké mouky 1 hrnek oleje ½ hrnku moučkového cukru ½ hrnku třtinového hnědého cukru 1 vanilkový cukr 1 ½ lžičky jedlé sody ½ lžičky soli 1 lžička skořice 3 hrnky hrubě strouhaných jablek (asi 4 menší jablka) 1 hrnek strouhaných ořechů 1 hrnek rybízu nebo brusinek 1 hrnek kokosové moučky (2 hodiny předem namočit-celé zalijeme citrónovou vodou) Poleva: ½ hrnku třtinového cukru, 3 lžíce másla, 3 lžíce mléka, 1 lžíce rumu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na koláč mnoha chutí a vůní,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Koláč mnoha chutí a vůní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Koláč mnoha chutí a vůní
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|