|
Recept na Kohoutí hřebeny
Recept na Kohoutí hřebeny je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Kohoutí hřebeny budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg hladké mouky nebo mouky ZLATKA,malá lžička soli, 12 dkg másla, 8dkg zlaté hané , 5 dkg sádla, 20 dkg cukru krupice, vanilkový cukr, 4 žloutky, 3 lžíce rumu, 1 balení čerstvého droždí – 42,5 g, mléko dle potřeby Maková nádivka: mletý mák svaříme s mlékem , cukrem , přidáme 2 ks hřebíčku. Když je částečně povařený, přidáme l lžíci rybízového džemu , malou lžičku skořice, vanilkový cukr a pak oloupaná, na hrubším struhadle nastrouhaná jablka, zahustíme rozdrobenými perníčky, které se nazývají ruměnky a nakonec do vychladlého máku dáme rozinky namočené v rumu a 1 velkou lžíci rumu k tomu, ale opravdu až nakonec, aby se vařením rum neodpařoval..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kohoutí hřebeny
Recept na Kohoutí hřebeny: Do mísy nasypu mouku, cukr a sůl, vše promíchám, udělám důlek a do něj naliji ve vlažném mléce a lžičce cukru zmlazené droždí. Trošku zapráším moukou a nechám pracovat. Mezitím si do kastrůlku dám žloutky, veškerý rozpuštěný tuk, rum, doliji mlékem, promíchám - vše musí být vlažné - a toto po částech zapracovávám do těsta. Těsto vypracuji vláčné, pro začínající kuchařinky uvádím, že zde je třeba si s ním pohrát. Já to dělám tak, že až ho mám úplně hotové, tak si ho rozdělím asi na 5 dílů – udělám si z něj bochánky a ty pak na stole ručně propracovávám jako kdybych dělala houskové knedlíky. Vrátím zpět do mísy a tuto proceduru během kynutí nejméně 4x opakuji. Pak je to těsto tak dobře vypracované, že ho už při dělání tvarů vůbec nemusím podsypávat moukou. Na podložce si na tyto kohoutí hřebeny vyválím plát a ten si rozdělím na obdélníky o rozměru 10 x 5 cm, ale této míry se nemusíte držet. Doprostřed každého obdélníku dám pruh makové nádivky a po delší straně k sobě pevně přitisknu. Pak rádýlkem po té přehnuté !! straně udělám zářezy a na plechu, vymaštěném sádlem, vytvaruji do obloučku. Nechám je ještě asi 15 minut v teple nakynout, pak je potřu rozšlehaným vajíčkem a peču v troubě při 180 stupních. Upečené pocukrujeme a je hotovo.
Poznámka k receptu na Kohoutí hřebeny: Ještě připojuji poznámku k makové nádivce. Protože vím, že mnoho lidí říká, že je jim po máku těžko, tak jsem tak dlouho experimentovala, až jsem vymyslela tuto náplň, která je i pro žlučníkáře :-) Ta jablka a strouhané perníčky, dáváme jich tam nejméně půl sáčku, ten mák odlehčí a tím je ta náplň lépe stravitelná a tyto hřebeny jsou ještě i druhý den pěkně vláčné. Pokud si je upečete, ať se podaří a také chutnají.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kohoutí hřebeny, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: yanull (J@n@)
- Datum vložení: 16.03.2010
- Počet porcí: 6 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: 1 kg hladké mouky nebo mouky ZLATKA,malá lžička soli, 12 dkg másla, 8dkg zlaté hané , 5 dkg sádla, 20 dkg cukru krupice, vanilkový cukr, 4 žloutky, 3 lžíce rumu, 1 balení čerstvého droždí – 42,5 g, mléko dle potřeby Maková nádivka: mletý mák svaříme s mlékem , cukrem , přidáme 2 ks hřebíčku. Když je částečně povařený, přidáme l lžíci rybízového džemu , malou lžičku skořice, vanilkový cukr a pak oloupaná, na hrubším struhadle nastrouhaná jablka, zahustíme rozdrobenými perníčky, které se nazývají ruměnky a nakonec do vychladlého máku dáme rozinky namočené v rumu a 1 velkou lžíci rumu k tomu, ale opravdu až nakonec, aby se vařením rum neodpařoval.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kohoutí hřebeny,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kohoutí hřebeny - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kohoutí hřebeny
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|