|
Recept na Klobásový dlabanec
Recept na Klobásový dlabanec je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Klobásový dlabanec budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g mletého vepřového bůčku 200 g mletého plecka 100 g mletého hovězího 250 g vepřové kýty na kostky 2 rohlíky + 150 ml mléka na namočení 100 ml suchého bílého vína 150 ml vody 1 lžíce koření-Vaše oblíbené na maso (použila jsem Klobásová od Antonína=obsahuje česnek,uzenou sůl,nakládací sůl,papriku sladkou i pálivou, pepř, kmín, saturejku, majoránku, oregano, nové koření a muškátový oříšek.) plátky slaniny.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Klobásový dlabanec
Recept na Klobásový dlabanec: Nejdříve si nakrájíme rohlíky na malé kousky a namočíme v mléce. Smícháme veškeré mleté maso, přidáme, nakrájené vepřové, namočené rohlíky i s mlékem, víno, 1 lžíci koření, příp. přidáme ještě česnek, sladkou papriku, pro labužníky i čabajskou klobásku. Důkladně promícháme a necháme uležet 24 hodin. Druhý den přidáme 150ml vody a ještě pořádně promícháme. Já dělávám vzorek, abych věděla, zdali nechce něco přidat – malou placičku osmahnu na pánvi. Zapékací misky vyložíme plátky slaniny, natlačíme směs a nahoru opět plátky slaniny. Dáme do studené trouby a při teplotě 220st. pečeme asi 45minut. Podáváme teplé (pustí hodně šťávy) např. s bramborem a kysaným zelím, nebo studené s čerstvým chlebem a okurkou.
Poznámka k receptu na Klobásový dlabanec: Zdroj: Koření od Antonína Koho nechytne recept, může se třeba inspirovat jednoduchým zdobením ze zeleniny :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Klobásový dlabanec, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jahoda
- Datum vložení: 10.04.2011
- Počet porcí: 2x zapékací miska 15x20cm
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 500 g mletého vepřového bůčku 200 g mletého plecka 100 g mletého hovězího 250 g vepřové kýty na kostky 2 rohlíky + 150 ml mléka na namočení 100 ml suchého bílého vína 150 ml vody 1 lžíce koření-Vaše oblíbené na maso (použila jsem Klobásová od Antonína=obsahuje česnek,uzenou sůl,nakládací sůl,papriku sladkou i pálivou, pepř, kmín, saturejku, majoránku, oregano, nové koření a muškátový oříšek.) plátky slaniny
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na klobásový dlabanec,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Klobásový dlabanec - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Klobásový dlabanec
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|