RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Klobásníky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Klobásníky, recepty Klobásníky, Klobásníky


Recept na Klobásníky

Recept na Klobásníky je zařazen v kategorii mleté maso. K přípravě Klobásníky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek (1/4 litru) mléka, 6 dkg droždí (1 a 1/2 kostky), 2 dcl oleje, 3 žloutky, 2 kávové lžičky soli, cukr do kvásku Náplň: na 1 kg masa (používám pouze libový bůček), 8 lžic studené vody, 2.5 dkg (asi dvě rovné lžičky) soli (solím PRAGANDOU -koupíte v drogerii, maso je růžové), mletý pepř, majoránka, česnek, drcený kmín, 2 lžíce Solamylu, strouhanka dle potřeby a 1 vejce..

Klobásníky
Zvětšit obrázek

Recept na Klobásníky

Recept na Klobásníky:
Vykostěný bůček bez kůže nakrájím na plátky max. 1 cm silné, přidám ingredience (bez vajíčka, solamylu a strouhanky) a vše důkladně promíchávám rukama cca 5 minut, aby se voda i koření s masem spojily, maso by mělo být "mazlavé". Utlačím v míse a nechám v chladničce přes noc uležet. Maso umelu, zapracuji vajíčko (většinou místo vajíčka přidám 2 bílky), Solamyl a strouhanku, aby vznikla směs tužší konzistence, případně ještě dochutím a pořádně promíchám. Těsto zadělám klasickým způsobem a nechám vykynout. Na kousky těsta pokládám mleté maso, následně je zabalím a tvořím "kuličky" - klobásníky. Klobásníky potírám rozšlehaným vajíčkem před vložením do trouby i po upečení. Z této dávky udělám 60-70 klobásníků (podle velikosti) a peču je při 200 stupních 35-45 minut.

Poznámka k receptu na Klobásníky:
Klobásníky se u nás kdysi pekávaly pouze na velikonoce a dělávaly jako štrůdl (závin). Z mletého masa se vytvořil válec, který se zabalil do těsta a po upečení se krájel jako závin. Nyní klobásníky pečeme při většině slavnostnějších příležitostí. Recept na těsto jsem získal od své kolegyňky Danky, je skvělé, dobře se s ním pracuje.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Klobásníky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Jenda1
  • Datum vložení: 02.06.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Mleté maso
  • Suroviny: Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek (1/4 litru) mléka, 6 dkg droždí (1 a 1/2 kostky), 2 dcl oleje, 3 žloutky, 2 kávové lžičky soli, cukr do kvásku Náplň: na 1 kg masa (používám pouze libový bůček), 8 lžic studené vody, 2.5 dkg (asi dvě rovné lžičky) soli (solím PRAGANDOU -koupíte v drogerii, maso je růžové), mletý pepř, majoránka, česnek, drcený kmín, 2 lžíce Solamylu, strouhanka dle potřeby a 1 vejce.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na klobásníky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Klobásníky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Klobásníky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist