|
Recept na Klasické severoindické karí
Recept na Klasické severoindické karí je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Klasické severoindické karí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 lžíce olivového oleje na smažení 2 hřebíčky 1 dřívko skořice 2 zelené zrna kardamonu 1 lžička celého římského kmínu 1 malá-střední cibule, nasekaná 1½ lžíce nasekaného zázvoru 6 stroužků česneku, nasekaného ½ lžičky mleté kurkumy 1 lžíce mletého koriandru ½ lžičky chilli 2 rajčata, anebo 1 plechovka sekaných rajčat 450 g malé kuře nebo horní stehna (6-8ks) bez kůže ½ lžičky garam masala (pokud nemáte, tak se nic neděje) 1 hrst čerstvého koriandru servírujeme nejlépe s rýží basmati nebo natural je možné přidat i trochu hrášku (mraženého), jídlo má pak veselejší barvičku a má v sobě i zdravou zeleninku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Klasické severoindické karí
Recept na Klasické severoindické karí: 1. Rozehřejte olej ve velkém nepřilnavém hrnci. Přidejte hřebíčky, skořici, kardamonová zrna a celý římský kmín a smažte asi 20 vteřin, dokud se nerozvine krásná vůně. 2. Přidejte cibuli a nechte ji zezlatovět (max. 10min), míchejte často. Přimíchejte zázvor a česnek a smažte cca 1 minutu za stálého míchání, než přidáte špetku soli a všechno mleté koření. Nechte jen asi 15 sekund a přidejte rajčata, přiveďte k varu a vařte asi 10 minut, dokud se nevyvaří zbytečná voda a olej zůstává na krajích hrnce. 3. přidejte kuře a při střední-vyšší teplotě jej nechte trošku zhnědnout, ať se hezky srazí bílkovina. přidejte dost vody tak, abyste skoro kuře potopili (asi 350ml), přiveďte k varu a vařte při mírné teplotě dokud není dostatečně provařeno. čím pomaleji jej budete vařit, tím lepší bude! Stačí 15 minut na menší kousky, 25-30 minut na ty větší. Zkuste vidličkou - až je měkké, tak je hotové. Přidávám ještě trochu hrášku a vařím dalších pár minut, jídlo je pak krásně barevné. 4. Přidejte garam masalu a lístky koriandru a servírujte s rýží nebo indickým chlebem a raitou a čátný. Tohle jídlo je jako guláš - je nejlepší druhý den. Na rozdíl od thajských karí, která je nejlepší jíst hned, se indická karí přes noc ještě rozleží, maso do sebe nabere tu parádní chuť a druhý den je nejlepší (pokud to tak dlouho vydržíte) :-)
Poznámka k receptu na Klasické severoindické karí: Indickou kuchyni máme rádi, takže jsme si pochutnali. Posílám fotky a bod.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Klasické severoindické karí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Zoriazz
- Datum vložení: 13.04.2012
- Počet porcí: 3-4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 4 lžíce olivového oleje na smažení 2 hřebíčky 1 dřívko skořice 2 zelené zrna kardamonu 1 lžička celého římského kmínu 1 malá-střední cibule, nasekaná 1½ lžíce nasekaného zázvoru 6 stroužků česneku, nasekaného ½ lžičky mleté kurkumy 1 lžíce mletého koriandru ½ lžičky chilli 2 rajčata, anebo 1 plechovka sekaných rajčat 450 g malé kuře nebo horní stehna (6-8ks) bez kůže ½ lžičky garam masala (pokud nemáte, tak se nic neděje) 1 hrst čerstvého koriandru servírujeme nejlépe s rýží basmati nebo natural je možné přidat i trochu hrášku (mraženého), jídlo má pak veselejší barvičku a má v sobě i zdravou zeleninku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na klasické severoindické karí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Klasické severoindické karí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Klasické severoindické karí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|