|
Recept na Kimchi - korejský fermentovaný salát
Recept na Kimchi - korejský fermentovaný salát je zařazen v kategorii saláty.
K přípravě Kimchi - korejský fermentovaný salát budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 hlávka pekingského zelí voda, sůl čerstvý zázvor (cca 5cm) česnek (2-3 stroužky) mleté chilli rybí omáčka ( asi 2 lžíce).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kimchi - korejský fermentovaný salát
Recept na Kimchi - korejský fermentovaný salát: Zelí očistíme rozkrojíme podélně na půl a pak ještě každou půlku příčně na čtyři díly. Ty rozebereme na jednotlivé listy. Úplně ty nejsilnější části listů odložíme a necháme si je pro přípravu jiného pokrmu. Ostatní listy vložíme do mísy, zasypeme asi třemi lžícemi soli a zalijeme vodou tak, aby byly potopené. Vpřípadě nutnosti zatížíme třeba talířem. Tímto máme na 6 hodin se zelím vystaráno. V mezičase připravíme "zálivku": nastrouháme zázvor i česnek, dáme do misky, přisypeme chilli a přidáme rybí omáčku. Vše promícháme. Po 6ti hodinách "slané koupele" by měly být zelné listy již dostatečně změklé. Důkladně je propláchneme studenou vodou a necháme okapat, můžeme i lehce vyždímat. Promícháme je s připravenou zálivkou a natlačíme do vhodné nádoby (zavařovací sklenice, plastová dóza...).Vzduchotěsně uzavřeme a necháme 1-2 dny fermentovat při pokojové teplotě. Poté uložíme do ledničky a vydržíme ještě nejméně dva dny neotvírat a neochutnávat! :-)
Poznámka k receptu na Kimchi - korejský fermentovaný salát: Množství zázvoru, chilli a česneku závisí na chuti, u mého salátu převažuje chuť zázvoru... Vycházela jsem z tohoto receptu:http://net-destroyer.blog.cz/1110/jak-si-udelat-ki..., ale upravila jsem ho podle svých možností a chutí
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kimchi - korejský fermentovaný salát, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Danca
- Datum vložení: 07.04.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Saláty
- Suroviny: 1 hlávka pekingského zelí voda, sůl čerstvý zázvor (cca 5cm) česnek (2-3 stroužky) mleté chilli rybí omáčka ( asi 2 lžíce)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kimchi - korejský fermentovaný salát,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kimchi - korejský fermentovaný salát
Vložit příspěvek pro Kimchi - korejský fermentovaný salát
Předmět: kimchi | Datum: 12.11.2015 06:11:59 | Autor: Alex | Fajný recept. Určitě vyzkouším. :)
Chci se zeptat, jaké máte zkušenosti s Kimchi z obchodu? Já jsem jich vyzkoušela několik a všechny až na jedno (http://www.asijske-potraviny.eu/novinky-v-sortimentu/367-instantni-polevka-kreveti-60g.html) nebyly moc dobré. Znáte i jiné dobré kupované kimchi, které byste mohli doporučit? | Odpovědět |
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kimchi - korejský fermentovaný salát
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|