Recept na Khinkali- gruzínské plněné knedlíčky
Recept na Khinkali- gruzínské plněné knedlíčky je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Khinkali- gruzínské plněné knedlíčky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na masovou nádivku: 1kg směsi mletého masa (1:1 hovězího a vepřového) 1 cibule výhonky cilantro 2 svazky petržele 2 lžičky čerstvě mletého pepře 1 lžička kmínu, nebo římského kmínu 1/2 lžičky červené pálivé papriky 1 šálek vody sůl dle chuti Na těsto: 4 šálky hladké mouky 1 a 1/2 šálku vody 1/2 lžičky soli.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Khinkali- gruzínské plněné knedlíčky
Recept na Khinkali- gruzínské plněné knedlíčky: Směs mletého masa smícháme s nasekanými bylinkami a najemno sekanou cibulí. Pak přidáme koření, vodu a pořádně vše promícháme. Masovou směs odložíme stranou. Mouku nasypeme do mísy, posypeme solí, přidáme vodu a vypracujeme nelepivé, pružné těsto. Těsto položíme na pomoučenou pracovní desku (vál) a rozválíme na plát, který nemusí být ještě příliš tenký. Pomocí talířku nebo skleničky vykrojíme z těsta kolečka, které jednotlivě rozválíme na menší tloušťku. Do středu každého kolečka pomocí lžíce vkládáme masovou náplň. Naplněné těsto spojíme do ranečku a takto připravené "khinkali" uvaříme ve slané vodě během 10-15 minut. Podáváme posypané čerstvě drceným pepřem. Khinkali se jí rukama a to tak, že se při prvním zakousnutí vysaje šťáva z masové náplně a po té se jí zbytek. Chladné khinkali se neohřívá, ale je možné dírkou vypustit šťávu a knedlíčky lehce osmažit na pánv
Poznámka k receptu na Khinkali- gruzínské plněné knedlíčky: Recepty doma- balíček 35
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Khinkali- gruzínské plněné knedlíčky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: BARRINEK (Richard)
- Datum vložení: 29.12.2009
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: Na masovou nádivku: 1kg směsi mletého masa (1:1 hovězího a vepřového) 1 cibule výhonky cilantro 2 svazky petržele 2 lžičky čerstvě mletého pepře 1 lžička kmínu, nebo římského kmínu 1/2 lžičky červené pálivé papriky 1 šálek vody sůl dle chuti Na těsto: 4 šálky hladké mouky 1 a 1/2 šálku vody 1/2 lžičky soli
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na khinkali- gruzínské plněné knedlíčky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Khinkali- gruzínské plněné knedlíčky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Khinkali- gruzínské plněné knedlíčky
|
|