|
Recept na Kdoulový džem
Recept na Kdoulový džem je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Kdoulový džem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 000 g kdoule = dule v očistenom stave 1 ks škorice 5 ks hřebíčky = klinčeky 500 g kryštálový cukor polovica citrónu - šťava cca 200-250 ml vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kdoulový džem
Recept na Kdoulový džem: Dule očistíme suchou servítkou, utierkou od chĺpkov, ošúpeme, umyjeme, pokrájame na malé kúsky (niekto nešúpe, ja som časť neošúpala). Podlejeme vodou a privedieme do varu so škoricou, klinčekmi. Rozvaríme na kašu, vylovíme klinčeky a škoricu, tyčovým mixérom po čiastočnom schladnutí rozmixujeme. Pridáme citrónovú šťavu a cukor a pomaly varíme na požadovanú hustotu, často miešame. Dáme do vysterilizovaných pohárov, zaviečkujeme, obrátime hore dnom, po cca 10 minútach obrátime späť. Varením džem získava červenkastú farbu.
Poznámka k receptu na Kdoulový džem: Jana Remkova:mrkni...http://cs.wikipedia.org/wiki/Kdoulo%C5%88_obecn%C3...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kdoulový džem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: magdalenka
- Datum vložení: 23.11.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: 1 000 g kdoule = dule v očistenom stave 1 ks škorice 5 ks hřebíčky = klinčeky 500 g kryštálový cukor polovica citrónu - šťava cca 200-250 ml vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kdoulový džem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kdoulový džem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kdoulový džem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|