|
Recept na Katův šleh a bramboráčky
Recept na Katův šleh a bramboráčky je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Katův šleh a bramboráčky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na "kaťák" : 500 g vepřové kýty 1 červená cibule svazek naťové cibulky (pouze bílá část) 1 červená paprika 1 feferonka (já nesehnala, dala jsem chilli vločky) 300 g sterilovaného leča 1 kyselá okurka 2 lžíce worcesterské omáčky (Heinz) 4 lžíce kvalitního kečupu sůl pepř 2 stroužky česneku 2 lžíce oleje tuk do pánve Na bramboráčky: 2 velké brambory 3 stroužky česneku 2 vejce 1 lžíce sušené majoránky sůl pepř 4 - 5 lžic strouhanky tuk na smažení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Katův šleh a bramboráčky
Recept na Katův šleh a bramboráčky: Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zakápneme worcesterskou omáčkou, přidáme olej. Nemáme-li čerstvou feferonku, přidáme sušené chilli papričky (množství dle chuti). Lečo vyklopíme do sítka a necháme odkapat.. Oloupanou cibuli nakrájíme na céčka. Papriku zbavíme jadřinců a nakrájíme na proužky. Feferonku zbavíme jader a žeber a nakrájíme nadrobno. Okurku nakrájíme na kostičky a přidáme k leču. V pánvi (ideálně ve woku) si rozpálíme tuk (sádlo nebo olej) , přidáme naložené masové nudličky a zprudka restujeme cca 5 minut. Přidáme cibuli, feferonku, na plátky nakrájený česnek a papriku a znovu 5 minut restujeme a mícháme. Poté přidáme lečo, kečup a krátce prohřejeme. Dochutíme event. solí. Jednu bramboru nastrouháme nahrubo, druho najemno. Přidáme všechny ingredience a promícháme. Na rozpáleném tuku (sádlo, olej) smažíme z obou stran dozlatova.
Poznámka k receptu na Katův šleh a bramboráčky: Vím, že podobných receptů je tu víc, úplně stejný jsem nenašla, proto si dovolím tento přidat. Kdyby to vadilo, klidně smažu :-) https://www.facebook.com/varenistomem
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Katův šleh a bramboráčky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 02.01.2015
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Na "kaťák" : 500 g vepřové kýty 1 červená cibule svazek naťové cibulky (pouze bílá část) 1 červená paprika 1 feferonka (já nesehnala, dala jsem chilli vločky) 300 g sterilovaného leča 1 kyselá okurka 2 lžíce worcesterské omáčky (Heinz) 4 lžíce kvalitního kečupu sůl pepř 2 stroužky česneku 2 lžíce oleje tuk do pánve Na bramboráčky: 2 velké brambory 3 stroužky česneku 2 vejce 1 lžíce sušené majoránky sůl pepř 4 - 5 lžic strouhanky tuk na smažení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na katův šleh a bramboráčky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Katův šleh a bramboráčky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Katův šleh a bramboráčky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|