|
Recept na Karlovarský houskový knedlík
Recept na Karlovarský houskový knedlík je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Karlovarský houskový knedlík budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Ingredience: - pečivo 8 ks (rohlíky, kaiser-housky zbavené sezamových semínek, malé bagetky atp., nejlépe pečivo různých barev aby výsledný knedlík byl také pěkně barevný) - vejce 5 ks - hrubá mouka 200 gr. - mléko 400-500 ml - petrželka (4 lžíce zelené posekané nebo 4 špetky sušené) - muškátový květ 3 špetky - bílý pepř mletý 3 špetky - sůl cca 8-10 špetek.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Karlovarský houskový knedlík
Recept na Karlovarský houskový knedlík: Postup: Starší pečivo (cca 1-2 dny uložené v pytlíku aby nestvrdlo) nakrájet na kostky a lehce opražit v troubě. Do jedné míchací misky oddělit bílky a do druhé míchací misky odlít žloutky. Dále do misky ke žloutkům přidat nasekanou petrželku (nebo sušenou), mléko, vmíchat mouku, osolit, přidat muškátový květ a bílý pepř. Promíchanou zálivku nalít do mísy s nakrájeným a upraženým pečivem a jemně promíchat tak, aby se pečivo příliš nerozpadlo. Takto připravenou směs nechat asi 10-15 minut odležet. V první míchací misce ušlehat sníh z bílků do tuha a vmíchat do odstáté směsi pečiva a těsto na karlovarský knedlík je hotové. Aby se knedlík nerozpadal a měl hezký tvar, naládujeme z jedné strany zavázaný igelit na tlačenku (průměr cca 13cm) hotovým těstem. Po naplnění zavázat také druhou stranu provázkem tak, aby se nám výsledná šiška vešla do hrnce. Jako variantu je možné zabalit šišku do olejem vymazaného alobalu nebo potravinové fólie. Hotovou šišku (šišky) budeme asi 20 - 25 minut vařit. Při vaření je knedlík na hladině, takže je potřeba jej otočit po 10 minutách. Cca po 10 minutách vaření propíchnout igelit na tlačenku, aby tlak uvnitř igelitu nerozvázal provázek. Knedlík krájet třeba keramickým nožem nebo režnou nití. Dobrou chuť.
Poznámka k receptu na Karlovarský houskový knedlík: Do igelitu je potřeba těsto trochu stlačit, aby knedlík byl kompaktní.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Karlovarský houskový knedlík, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: frodobagin
- Datum vložení: 03.02.2013
- Počet porcí: 4-5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: Ingredience: - pečivo 8 ks (rohlíky, kaiser-housky zbavené sezamových semínek, malé bagetky atp., nejlépe pečivo různých barev aby výsledný knedlík byl také pěkně barevný) - vejce 5 ks - hrubá mouka 200 gr. - mléko 400-500 ml - petrželka (4 lžíce zelené posekané nebo 4 špetky sušené) - muškátový květ 3 špetky - bílý pepř mletý 3 špetky - sůl cca 8-10 špetek
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na karlovarský houskový knedlík,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Karlovarský houskový knedlík - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Karlovarský houskový knedlík
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|