|
Recept na Kapustové závitky na marocký způsob
Recept na Kapustové závitky na marocký způsob je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Kapustové závitky na marocký způsob budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 g kelu (kapusty), 250 g hovädzieho zadného, 500 g nie mastného bravčového mäsa, 150 g dlhozrnej ryže, 2 vajcia, 2 cibule, 1 mladá mrkva, 3 strúčiky cesnaku, cherry paradajky, olivový olej, morská soľ, harissa, orientálne korenie (paprika sladká aj pálivá, saturejka, tymián, bazalka, rozmarín, oregano, petržlenová vňať, muškátový oriešok). V pôvodnom recepte bola aj škorica, tú som vynechala.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kapustové závitky na marocký způsob
Recept na Kapustové závitky na marocký způsob: Z peknej hlávky kelu oddelíme asi 10 vrchných listov, zvyšok hlávky rozpolíme a vyberieme hlúbik. Všetko dáme na 3 minúty blanšírovať do veľkého hrnca s osolenou vriacou vodou. Potom scedíme a hneď vložíme do studenej vody, aby kel nestratil farbu. Medzitým si vo vriacej vode predvaríme ryžu (7-10 minút). Scedíme ju a necháme odkvapkať. Mäso pokrájame na menšie kúsky a pomelieme ich na mäsovom mlynčeku. V panvičke na olivovom oleji necháme zozlatnúť nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme malé kúsky mrkvy, osolíme a krátko podusíme. Pridáme strednú časť predvareného kelu pokrájanú na tenké pásiky. Do misy s mäsom dáme vajcia, prelisovaný cesnak, pokrájané cherry paradajky, 4-5 lyžíc predvarenej ryže a podusenú cibuľu s mrkvou. Osolíme, pridáme harissu a korenie a všetko dobre premiešame. Z kelových listov zrežeme naplocho hrubé rebrá. Doprostred každého listu položíme kôpku mäsovo-zeleninovej zmesi, spodok listu zahneme dovnútra a list zakrútime do kornútika. Na dno zapekacej misy nasypeme zvyšok ryže, pokvapkáme olejom a poukladáme závitky. Pečieme 15 minút v rúre predhriatej na 170°C (multifunkčná, v normálnej elektrickej alebo v plynovej asi bude treba piecť dlhšie alebo pri vyššej teplote).
Poznámka k receptu na Kapustové závitky na marocký způsob: V pôvodnom recepte bolo jahňacie mäso, ale nepodarilo sa mi ho zohnať.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kapustové závitky na marocký způsob, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: amalia
- Datum vložení: 07.11.2013
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 300 g kelu (kapusty), 250 g hovädzieho zadného, 500 g nie mastného bravčového mäsa, 150 g dlhozrnej ryže, 2 vajcia, 2 cibule, 1 mladá mrkva, 3 strúčiky cesnaku, cherry paradajky, olivový olej, morská soľ, harissa, orientálne korenie (paprika sladká aj pálivá, saturejka, tymián, bazalka, rozmarín, oregano, petržlenová vňať, muškátový oriešok). V pôvodnom recepte bola aj škorica, tú som vynechala
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kapustové závitky na marocký způsob,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kapustové závitky na marocký způsob - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kapustové závitky na marocký způsob
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|