|
Recept na Kapr v kefírové marinádě s česnekem a zázvorem
Recept na Kapr v kefírové marinádě s česnekem a zázvorem je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Kapr v kefírové marinádě s česnekem a zázvorem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
kapr(2-2,5kg) cca 800 ml kefíru 3 lžíce prolisovaného čerstvého zázvoru 1 lžíce mletého zázvoru 5 prolisovaných stroužků česneku(komu vadí,může vynechat) na obalení:sůl,hl.mouka,vejce,strouhanka,nebo pouze hl.mouka s mletou sladkou paprikou na smažení:olej,nebo sádlo.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kapr v kefírové marinádě s česnekem a zázvorem
Recept na Kapr v kefírové marinádě s česnekem a zázvorem: Vykuchaného kapra očistíme, rozpůlíme,opláchneme a osušíme. Nařežeme porce, které případně můžeme i vyfiletovat. Porce kapra poskládáme do větší, uzavíratelné nádoby. S kefíru, zázvoru a česneku si připravíme marinádu, nalijeme na kapra, uzavřeme víkem a dáme nejlépe přes noc odpočinout do lednice. Marinovat můžeme i dva dny. Maso z marinády osušíme, lehce osolíme a obalíme v klasickém trojobalu. Porce prudce opečeme na pánvi na rozehřátém tuku. Vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby na 3/4výkon. Pečeme do zlatavé barvy přibližně 10-15minut, podle síly ukrojených plátků. Takto marinovaný kapr je také velice chutný, když se po osušení marinády obalí pouze v hladké mouce promíchané s trochou mleté červené papriky a pozvolna se osmaží na pánvi s olejem a máslem.. Podáváme s různými bramborovými saláty, nebo bramborkaší.Ale je výborný i postudenu.
Poznámka k receptu na Kapr v kefírové marinádě s česnekem a zázvorem: Nejen kapr, ale i drůbeží a vepřové maso v kefírové marinádě krásně zkřehne. Je chutné a šťavnaté. Pro zajímavost přidávám odkaz na přípravu vykostění kapra. Já jsem silným ostrým nožem odstranila hřbetní kost a poté vyřízla žeberní kosti. Odřezky jsem použila na vývar. Doufám, že mě zde přítomní“rybáři-rybářky“za tento rcp nevypískají:-)ale nám tahle naložená úprava moc chutná. http://www.trebonskykapr.cz/kapr-bez-kosti-filetov... Ke svému experimentu přidávám postupem zcela odlišné dva podobné recepty s česnekem a zázvorem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kapr v kefírové marinádě s česnekem a zázvorem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 06.07.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: kapr(2-2,5kg) cca 800 ml kefíru 3 lžíce prolisovaného čerstvého zázvoru 1 lžíce mletého zázvoru 5 prolisovaných stroužků česneku(komu vadí,může vynechat) na obalení:sůl,hl.mouka,vejce,strouhanka,nebo pouze hl.mouka s mletou sladkou paprikou na smažení:olej,nebo sádlo
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kapr v kefírové marinádě s česnekem a zázvorem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kapr v kefírové marinádě s česnekem a zázvorem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kapr v kefírové marinádě s česnekem a zázvorem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|