RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kapr v kefírové marinádě s česnekem a zázvorem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kapr v kefírové marinádě s česnekem a zázvorem, recepty Kapr v kefírové marinádě s česnekem a zázvorem, Kapr, kefírové, marinádě, česnekem, zázvorem


Recept na Kapr v kefírové marinádě s česnekem a zázvorem

Recept na Kapr v kefírové marinádě s česnekem a zázvorem je zařazen v kategorii ryby. K přípravě Kapr v kefírové marinádě s česnekem a zázvorem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
kapr(2-2,5kg) cca 800 ml kefíru 3 lžíce prolisovaného čerstvého zázvoru 1 lžíce mletého zázvoru 5 prolisovaných stroužků česneku(komu vadí,může vynechat) na obalení:sůl,hl.mouka,vejce,strouhanka,nebo pouze hl.mouka s mletou sladkou paprikou na smažení:olej,nebo sádlo.

Kapr v kefírové marinádě s česnekem a zázvorem
Zvětšit obrázek

Recept na Kapr v kefírové marinádě s česnekem a zázvorem

Recept na Kapr v kefírové marinádě s česnekem a zázvorem:
Vykuchaného kapra očistíme, rozpůlíme,opláchneme a osušíme. Nařežeme porce, které případně můžeme i vyfiletovat. Porce kapra poskládáme do větší, uzavíratelné nádoby. S kefíru, zázvoru a česneku si připravíme marinádu, nalijeme na kapra, uzavřeme víkem a dáme nejlépe přes noc odpočinout do lednice. Marinovat můžeme i dva dny. Maso z marinády osušíme, lehce osolíme a obalíme v klasickém trojobalu. Porce prudce opečeme na pánvi na rozehřátém tuku. Vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby na 3/4výkon. Pečeme do zlatavé barvy přibližně 10-15minut, podle síly ukrojených plátků. Takto marinovaný kapr je také velice chutný, když se po osušení marinády obalí pouze v hladké mouce promíchané s trochou mleté červené papriky a pozvolna se osmaží na pánvi s olejem a máslem.. Podáváme s různými bramborovými saláty, nebo bramborkaší.Ale je výborný i postudenu.

Poznámka k receptu na Kapr v kefírové marinádě s česnekem a zázvorem:
Nejen kapr, ale i drůbeží a vepřové maso v kefírové marinádě krásně zkřehne. Je chutné a šťavnaté. Pro zajímavost přidávám odkaz na přípravu vykostění kapra. Já jsem silným ostrým nožem odstranila hřbetní kost a poté vyřízla žeberní kosti. Odřezky jsem použila na vývar. Doufám, že mě zde přítomní“rybáři-rybářky“za tento rcp nevypískají:-)ale nám tahle naložená úprava moc chutná. http://www.trebonskykapr.cz/kapr-bez-kosti-filetov... Ke svému experimentu přidávám postupem zcela odlišné dva podobné recepty s česnekem a zázvorem.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kapr v kefírové marinádě s česnekem a zázvorem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 06.07.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Ryby
  • Suroviny: kapr(2-2,5kg) cca 800 ml kefíru 3 lžíce prolisovaného čerstvého zázvoru 1 lžíce mletého zázvoru 5 prolisovaných stroužků česneku(komu vadí,může vynechat) na obalení:sůl,hl.mouka,vejce,strouhanka,nebo pouze hl.mouka s mletou sladkou paprikou na smažení:olej,nebo sádlo
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kapr v kefírové marinádě s česnekem a zázvorem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kapr v kefírové marinádě s česnekem a zázvorem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kapr v kefírové marinádě s česnekem a zázvorem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist