|
Recept na Kačeří dýňový krém
Recept na Kačeří dýňový krém je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Kačeří dýňový krém budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
750 g dýně Hokaido 2 velké brambory oloupané a nakrájené na malé kostičky 2 lžíce másla nebo olivového oleje 1 červená cibule nadrobno nakrájená (nebo bílá, vem to čert) 3 stroužky česneku prolisované 250 ml smetana ke šlehání po lžičce kari koření a mletého zázvoru špetka muškátového květu bílý nebo černý mletý pepř sůl dle potřeby, petrželka, naťová cibulka na ozdobu 2 litry drůbežího vývaru Na vývar: 4 kachní krky (cca 500 g), 2 litry vody sůl, 5 kuliček nového koření a celého pepře 1 cibule, 1 stroužek česneku (neloupané) Může být a nemusí: 10 dkg anglické slaniny nakrájené na tenké proužky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kačeří dýňový krém
Recept na Kačeří dýňový krém: Při návštěvě Disneylandu odchytíme 4 nebohé Kačery Donaldy. Je dobré je aspoň omráčit - zpravidla se brání a krků se odmítjí dobrovolně vzdát. Když je po všem, krky (to je to místo, kde se nosí šála) vhodíme do vařící vody spolu se zeleninou a kořením a vaříme, dokud nezměknu (cca hodinku). Nezapomeneme sbírat pěnu a případně dolévat vodu (lze nahradit H2O). Mezitím si odskočíme k sousedům, kteří dbají i amerických tradic a z okna si půjčíme jednu z jejich vystavených dýní - rozpůlíme ji, lžící vydlabeme semínka i mechové lůžko. Dužinu nakrájíme na cca 3 cm proužky a škrabkou na brambory oloupeme slupku - opatrně krájejte i loupejte, jde to krapet ztuha, tak aby vás to pak třeba nebolelo. Na másle/oleji zpěníme cibulku, přidáme pokrájené dýně, tři minutky restujeme, přihodíme erteple (brmabory) a zalijeme kačeřím vývarem. Vaříme čtyřikrát pět minut (kdo neví, kolik to je a nechce se ztrapňovat tady v Diskuzi, může požádat o téměř přesný výsledek v soukromé zprávě .-) Vsypeme koření a rozmixujeme tím mixerem, co se rád potápí (ponorným). Odstavíme jak mimino, přilijeme tekutou šlehačku a lék proti upírům a ještě krátce povaříme. Na teflonové pánvi opečeme kousky anglické slaniny, které si schováme na ozdobu. Výpek ze slaniny vlijeme do polévky. Pokud slaninu nepoužíváme, hodíme do polévky oříšek másla (to se jen tak říká, ve skutečnosti to vlastně ani oříšek není, tak aby vás to nemátlo). Na talíře (- poněkud praktičtější jsou hluboké než mělké) vlijeme polévku, ozdobíme něčím zeleným a slaninkou, kreativci se mohou vyřádit a dodekorovat šlehačkovými grafiti.
Poznámka k receptu na Kačeří dýňový krém: aaadobromila: Děkuji
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kačeří dýňový krém, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: danielle72 (Daniela)
- Datum vložení: 25.12.2012
- Počet porcí: 6 minimálně
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 750 g dýně Hokaido 2 velké brambory oloupané a nakrájené na malé kostičky 2 lžíce másla nebo olivového oleje 1 červená cibule nadrobno nakrájená (nebo bílá, vem to čert) 3 stroužky česneku prolisované 250 ml smetana ke šlehání po lžičce kari koření a mletého zázvoru špetka muškátového květu bílý nebo černý mletý pepř sůl dle potřeby, petrželka, naťová cibulka na ozdobu 2 litry drůbežího vývaru Na vývar: 4 kachní krky (cca 500 g), 2 litry vody sůl, 5 kuliček nového koření a celého pepře 1 cibule, 1 stroužek česneku (neloupané) Může být a nemusí: 10 dkg anglické slaniny nakrájené na tenké proužky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kačeří dýňový krém,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kačeří dýňový krém - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kačeří dýňový krém
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|