|
Recept na Kačenky slaný koláč
Recept na Kačenky slaný koláč je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Kačenky slaný koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250g listového těsta 2 bílé papriky 200ml smetany ke šlehání 30% 250g anglické slaniny 200g eidamu cca 5 sušených rajčat v oleji 1 vejce 2 PL hladké mouky sůl, pepř, sušený granulovaný česnek (není tak ostrý jako čerstvý) oregáno (nemusí být) mouka na vyválení těsta vejce na potření okrajů.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kačenky slaný koláč
Recept na Kačenky slaný koláč: Anglickou slaninu nakrájíme na maličké kostičky a na sucho smažíme na pánvi, aby pustila co nejvíc tuku a byla křupavá. Omastek pak slijeme a slaninu osušíme na papírovém ubrousku. Mezi tím si rozválíme listové těsto, a vyložíme jím formu na koláč, kterou jsme vymazali máslem nebo olejem. Dno propícháme vidličkou a poklademe křupavou slaninou, papriku zbavíme jadřinců, podélně rozpůlíme a nakrájíme na proužky a poklademe na slaninu, eidam asi na 1cm velké kostky rovnoměrně rozházíme na papriku. V hrnku si rozmícháme vidličkou šlehačku s vajíčkem, špetkou soli, pepře a půl kávové lžičky česneku. Přidáváme postupně mouku. Když je vše rozmícháno, rovnoměrně rozlijeme na koláč a poklademe sušenými rajčaty, pokrájenými na větší kusy. Těsto po okrajích stlačíme prsty těsně nad hladinu náplně (aby se nám po upečení koláč dobře krájel) a potřeme je rozšlehaným vajíčkem. Pečeme na 180 stupňů cca 20 minut, dokud není koláč zlatavý a náplň ztuhlá. Výborně chutná teplý i studený k bílému vínečku :-) Dobrou chuť.
Poznámka k receptu na Kačenky slaný koláč: Koláč jsem zkoušela i s barevnou paprikou (kapií, vypadal sice krásně barevně ale nebylo to ono, chutnalo to moc paprikově. Také jsem jednou zaměnila papriku za orestované žampiony a také to nebylo špatné, ale originál mi chutnal nejvíc :-) .
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kačenky slaný koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: katrrina (Kateřina Janoušková)
- Datum vložení: 02.12.2010
- Počet porcí: 8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 250g listového těsta 2 bílé papriky 200ml smetany ke šlehání 30% 250g anglické slaniny 200g eidamu cca 5 sušených rajčat v oleji 1 vejce 2 PL hladké mouky sůl, pepř, sušený granulovaný česnek (není tak ostrý jako čerstvý) oregáno (nemusí být) mouka na vyválení těsta vejce na potření okrajů
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kačenky slaný koláč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kačenky slaný koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kačenky slaný koláč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|