|
Recept na Jemná paštika nadivoko z krůtích jater
Recept na Jemná paštika nadivoko z krůtích jater je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Jemná paštika nadivoko z krůtích jater budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g krůtích jater 125 g másla 100 ml 33 % smetany 1-2 cibule 2 plátky želatiny / nemusí být / pepř sůl, bobkový list, nové koření tymián 6 stroužků česneku + brusinky na ozdobu + plátky mandlí.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jemná paštika nadivoko z krůtích jater
Recept na Jemná paštika nadivoko z krůtích jater: Játra očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli nasekáme nadrobno a zpěníme ji na třetině množství másla. Přidáme pokrájená játra, několik snítek tymiánu, nadrcený česnek, bobkový list, kuličky nového koření, několik plátků mandliček. Vše zamícháme a pěkně restujeme, nakonec přidáme 50 ml smetany a dál dusíme, takm abychom vydusili smetanu. Plátky želatiny vložíme do misky s 50 ml smetany a necháme 8-10 minut stát. Vše promícháme metličkou a mírně ohřejeme, ale nevaříme. Orestovaná játra s cibulí bez koření rozmixujeme ponorným mixérem, přičemž po částech přiléváme vlažnou smetanu s želatinou a nakonec vmícháme po částech změklé máslo. Vše dochutíme ještě solí a pepřem a nalijeme do formy, na jejíž dno jsme pokladli plátky slaniny. Zalijeme zbytkem rozpuštěného másla. Vychladlou paštiku vložíme do ledničky a necháme 2-3 dny uležet. Podáváme s pečivem a zdobíme brusinkami.
Poznámka k receptu na Jemná paštika nadivoko z krůtích jater: Místo smetany, můžeme použít polosuché červené víno. Někdo místo másla dává sádlo, jak na dušení, tak na zalití, neměla jsem, tak to zkusím jindy. Přidávám paštiku, kterou jsem dělala zase jinak. Inspiruji se recepty z z knihy : "Z naší vesnice" http://www.toprecepty.cz/recept/30284-luxusni-past...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jemná paštika nadivoko z krůtích jater, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 02.12.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 500 g krůtích jater 125 g másla 100 ml 33 % smetany 1-2 cibule 2 plátky želatiny / nemusí být / pepř sůl, bobkový list, nové koření tymián 6 stroužků česneku + brusinky na ozdobu + plátky mandlí
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jemná paštika nadivoko z krůtích jater,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jemná paštika nadivoko z krůtích jater - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jemná paštika nadivoko z krůtích jater
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|